KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı

Arşiv
Arşiv

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan önlisans mezunlarının sınav sonuçları için geri sayım sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2020 sınav takvimi içerisinde sonuçların açıklanacağı günü duyurmuştu.

ÖSYM'den yapılan açıklamada "25 Ekim 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ön Lisans sınavına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Kasım 2020 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler" ifadeleri kullanıldı.

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden adayların cevap kağıtları da 10 gün süre ile erişime açıldı.

ÖSYM Başkanı Aygün'ün açıklamaları şöyle;

Değerli adaylarımız,

25 Ekim tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2020-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklanmıştır.

Sonuçlarınızı http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz.

Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.

Sonuçların ardından itiraz süreci başlayacak

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte itiraz süreci başlayacak. Adaylar sınav sonuçlarından elde ettikleri puanlar ilerleyen süreçte yapılacak olan alımlarda kullanabilecekler.

  • KPSS Ortaöğretim/ Önlisans nedir?
  • KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.
  • Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.
  • KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.
  • Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : 2016,2018,2020, 2022 gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >