KPSS sonuçları açıklandı

Arşiv
Arşiv

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 KPSS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav sonuçları 'sonuc.osym.gov.tr' internet adresi üzerinden öğrenilebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ağustos ayında gerçekleşmişti.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, KPSS sonuçlarının açıkladığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını 'https://sonuc.osym.gov.tr' sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak

Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenebiliyor.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >