Kraliçe Elizabeth Instagram kullanmaya başladı

İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary Windsor.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary Windsor.

İngiltere'nin 92 yaşında Kraliçesi Elizabeth koyduğu kurallardan birini daha yıktı. Kişisel Instagram hesabı açmanın yasak olduğu Kraliyet ailesinde, 2014'te ilk Tweet'ini atan Kraliçe Elizabeth, Instagram'daki ilk paylaşımını resmi hesap üzerinden yaptı.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Kraliyet ailesi sosyal medyadan uzak duruyordu. Tuhaf kuralları olan Kraliyet ailesinde gelinler Meghan ve Kate bile sosyal medya kullanmıyorlar. Ancak bu kurallar yıkılmış gibi görünüyor. Çünkü Kraliçe Instagram üzerinden ilk paylaşımını yaptı.

İlk fotoğrafı paylaştı

Kraliçe Elizabeth, Instagram'daki ilk paylaşımını @theroyalfamily hesabından gerçekleştirdi. Kraliçe, dünyanın ilk bilgisayar öncüsü Charles Babbage tarafından büyük büyükbabası Prens Albert'a 1843 yılında yazılan bir mektubu Kraliyet Ailesi takipçileriyle paylaştı.

İngiltere Kraliçesi, ilk paylaşımın altına şu notu düştü: "Bugün Bilim Müzesi'ne yaptığım ziyarette, 1843'te büyük büyükbabam Prens Albert'e yazılan Kraliyet Arşivi'nden bir mektubu keşfetmiş olmak ilgimi çekti. Dünyanın ilk bilgisayar öncüsü olarak kabul edilen Charles Babbage'in tasarladığı "fark motoru"nun prototip versiyonunu Prens Albert 1843 yılının Temmuz ayında görme imkanı buldu.

Ellerinin mor olması dikkat çekmişti

İngiltere'de 67 yıldır tahtta bulunan Kraliçe Elizabeth'in her adımı yakından takip ediliyor. İngiliz basını ve sosyal medya, Ürdün Kralı II. Abdullah ve eşini ağırlayan Kraliçe'nin elindeki detaya dikkat çekti. Fotoğraf çekiminin ardından Kraliçe Elizabeth'in elindeki morluk dikkat çekerken, sosyal medyada Kraliçe'nin sağlık durumuyla ilgili binlerce mesaj paylaşılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >