Kraliçe Elizabeth şef arıyor: Maaşı belli oldu

Kraliçe Elizabeth, sarayın mutfağından çıkan farelerden sonra yeni bir şef arayışına girdi.
Kraliçe Elizabeth, sarayın mutfağından çıkan farelerden sonra yeni bir şef arayışına girdi.

● İngiltere Kraliçesi Elizabeth yaşadığı ve yönetimi yürüttüğü yer olan Buckingham Sarayı'nda çalışmak üzere şef ilanı verdi.

● Kraliçe, kendisine hizmet etmesi için aradığı kişiye 115 bin TL maaş verecek.

● Sarayda çalışan görevliler, Elizabeth'in işe almak istediği şef adayının 'yetenekli ve üst düzey' olmasını istediğini belirtti.

Buckingham Sarayı, Birleşik Krallık hükümdarlarının yönetim merkezi ve Londra'daki ikametgahı olarak kullanılıyor. Kraliçe Elizabeth'in de yaşadığı sarayın mutfağı için üst düzey bir şef aranıyor. Maaşın oldukça yüksek olduğu mevki için başvurular değerlendirmeye alındı.

Şefin maaşı 155 bin TL

İngiltere'de Buckingham Sarayı'nda birinci sınıf mutfakta çalışmak üzere üst düzey şef arandığı bildirildi. Yayınlanan ilanda, alınacak şefte aranan özellikler arasında farklı dünya mutfaklarına ilgili olması da yer aldı. İlana başvuranlar arasından seçilecek kişi sarayda kalacak böylece yemek ve konaklama masrafı da olmayacak.

Bununla beraber bu pozisyon için belirlenen maaşın 22 bin sterlin (155 bin TL) olduğu ifade edildi. İşe alınacak şefin en yüksek standartlarda hizmet sunması bekleniyor.

Kraliçe Elizabeth, mutfak için şef arıyor
Kraliçe Elizabeth, mutfak için şef arıyor

Sarayı mutfağından fare çıkmıştı

İngiliz The Sun gazetesine ismi gizli kalmak şartıyla konuşan bir Buckingham Sarayı görevlisi mutfakta farelerin dolaştığının görüldüğünü söyleyerek Kraliçe Elizabeth’in de fareleri gördüğünde şok olduğu belirtmişti.

Görevli, Westminster Belediyesi'nden bir ekibin ilaçlama yaptığını ve personele temel eğitim verildiğini söyledi.

Buckingham Sarayı’nın özellikleri

Kraliyet ailesinin Londra’daki resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı‘nın bugünkü hali 1920’lerin başında inşa edildi. Kral III. George, Buckingham Evi’ni 1762’de satın aldı. 661 odalı saray 1837’de kraliyet ikametgahı oldu. Ancak sarayın mülkünün Kraliçe’ye değil, İngiliz devletine ait olduğu biliniyor.

Meghan Markle sarayı akvaryum olarak görüyor

İngiliz basınında, Meghan Markle ve Prens Harry’nin, Kate Middleton ve Prens William ile aralarının açık olduğu ve bu nedenle Kensington Sarayı’ndaki evlerinden ayrılmak istedikleri haberleri yer aldı.

Meghan Markle / Sussex Düşesi
Meghan Markle / Sussex Düşesi

Öte yandan bu taşınmada, Markle’ın yeni doğacak bebeğini akvaryuma benzettiği sarayda büyütmek istemeyip normal bir evde büyütmek istemesi gibi gerekçelerin etkili olduğu iddia edildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >