Küçük çocuğun telefonunu bulmak için büyük kampanya

Küçük çocuğun anneannesi, torununun telefonunu kaybedince gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.
Küçük çocuğun anneannesi, torununun telefonunu kaybedince gözyaşlarına boğulduğunu söyledi.

Arjantin’de 11 yaşındaki Miguel Retamar, içinde annesinin fotoğrafları ve videoları bulunan telefonunu kaybetti. Retamar'ın hayatını kaybeden annesinden kalan hatıralarını bulabilmesi için ülke çapında kampanya başlatıldı.

Arjantin'de 11 yaşındaki Miguel Retamar, ülkenin batısındaki San Juan kentinde anneannesiyle bankaya gittiği sırada telefonunu kaybetti.

Küçük çocuğun telefonunda annesiyle fotoğrafları ve videoları bulunuyordu. Miguel'in 37 yaşındaki annesi Pabla geçtiğimiz aylarda kanserden hayatını kaybettiği için annesinden kalan hatıralar Miguel için büyük önem taşıyor.

Ulusal çapta yayın yapan gazeteler ve televizyonlar Miguel ile söyleşiler yaptı.

Miguel'in 37 yaşındaki annesi Pabla geçtiğimiz aylarda kanserden yaşamını yitirmişti.
Miguel'in 37 yaşındaki annesi Pabla geçtiğimiz aylarda kanserden yaşamını yitirmişti.

Miguel'in hikayesi kamuoyunun büyük ilgisini çekti ve Arjantin ve diğer Latin Amerika ülkelerinde manşetlerden duyuruldu. Miguel ve kaybettiği annesinin fotoğrafları da sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşıldı.

"Öyle bir ağladı ki, beni de ağlattı"

Miguel ayrıca "Çok fotoğrafım ya da videom yok ve olanlar bana annemi hatırlatıyor" dedi.

Büyüküanne Amanda Castro da torununun çok üzgün olduğunu anlattı ve "Torunum telefonunun olmadığını fark edince öyle bir ağladı ki, beni de ağlattı. Annesinden kalan her şeyi kaybettiğini söyledi." dedi.

Torununu "Dayandığım direğim, desteğim" diye tanımlayan Castro sözlerine şöyle devam etti:

  • "Miguel bir yaşındayken kızımla birlikte benim evimde yaşamaya başladılar. Onu birlikte büyüttük ve o zamandan beri ayrılmazdık. Beş ay önce öldü ve öyle bir acı çektim ki."

BBC'nin haberine göre, Miguel'in dayısı Hugo Retamar da Tiempo de San Juan adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, taksi şirketini aradıklarını; ancak şirketin başka bir yolcunun telefonu şoförün bilgisi olmadan aldığına inandıklarını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >