Küçük Sedanur'un 10'uncu yaş günü: Aile acı ve hüznü bir arada yaşıyor

 Sedanur Güzel
Sedanur Güzel

Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel'in acılı ailesi, kızlarının 10'uncu yaş gününü hüzünle karşıladı. Biricik kızlarının doğum gününe 4 gün kala ölüm haberini alan Güzel ailesi, küçük kızın katil ya da katillerinin bir an önce bulunmasını istiyor.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra cesedinin üzeri taşlarla örtülü olarak bulunan ve otopsisi sonrası 23 Eylül'de defnedilen Sedanur'un annesi Handan Güzel ve babası Abdullah Güzel, köyde taziyeleri kabul ediyor.

Güzel ailesi katil ya da katillerin bulunmasını istiyor

Dünyaya 10 yıl önce bugün gelen kızlarının acı haberini alan Güzel ailesi, küçük kızın katil ya da katillerinin bir an önce bulunmasını istiyor.

Çok sevdiği kızına 10'uncu yaş gününü kutlayamadan veda eden anne Handan Güzel, yaptığı açıklamada, kızının katillerinin bir an önce bulunmasını isteyerek,

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, milletvekillerimizden kızımın katillerinin bulunmasını istiyorum. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, kızımın katilini bulun." ifadelerini kullandı.

"Katiller bulunup idam edilsin"

Kızının doğum gününü gözyaşları içerisinde karşıladıklarını anlatan Güzel, "Kızımın doğum günü, kızım her şeyi severdi, daha yaraları iyileşmemişti, ayağında halen yaraları vardı. Çok acı çekiyorum. Dilerim Allah'tan katilleri bulunup idam edilsin. 80 hanelik bir köydeyiz, kızım bizim köyde kayboldu, dileğimiz katillerin bir an evvel bulunması." diye konuştu.

Ne olmuştu?

  • Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan 9 yaşındaki Sedanur Güzel kaybolmuştu.
  • Köylülerle kırsalda yapılan arama çalışmalarından sonuç alamayan aile, durumu jandarmaya bildirmişti. İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ekipleri ve UMKE görevlileri çocuğun bulunması için arama çalışması başlatmış ve aramalar sonucu Sedanur'un cesedi köyün 1 kilometre uzağında üzeri taşlarla örtülü halde bulunmuştu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >