Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Hatay'da toplanacak

​Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerinden Hülya Koçyiğit.
​Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyelerinden Hülya Koçyiğit.

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, mutat toplantılarını her ay farklı bir şehirde yapma kararı aldı. Kurul Hakkari'de gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından ikinci toplantısını Hatay'da yapacak.

Türkiye'nin kültür ve sanat birikimini yakından tanımak, kültür ve sanat mirasının sorunları, geleceği ve sürdürülebilirliği gibi hususları tespit etmek, özellikle yetenekli gençleri bulup desteklemek maksadıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu (KSPK) tarafından başlatılan gezilerin ikincisi 14 Ekim'de Hatay'da yapılacak.

KSPK'den yapılan açıklamaya göre, kurul her ay mutat toplantılarından birini farklı bir şehirde gerçekleştirecek.

Kurul Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve kurul üyeleri Fecir Alptekin, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Ümit Meriç, Mehmet Özçay ve H. Hümeyra Şahin, Hatay ziyaretine katılacak.

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri
Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri

Tarihi ve kültürel mekanlar incelenecek

Toplantı sonrasında KSPK üyeleri Hatay'da yer alan tarihi ve kültürel mekanlar hakkında incelemelerde bulunacak.

Hatay Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya KSPK üyelerinin yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, rektörler ve Hatay'ın yerel kültür ve sanat temsilcilerinin de katılması planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >