Kurban Bayramı tedbirleri açıklandı: Tokalaşmak yasak

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı, 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ni güncellenerek yeni başlıklar ekledi. Buna göre, Kurban Bayramı'nda hayvan satış alanlarında maske takılacak, müşteri ile el teması (tokalaşma) yapılmayacak.

Sağlık Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı'yla ilgili 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde güncelleme yaptı.

8 metrekareye bir kişi alınacak

Kurban Bayramı ve öncesinde hayvan satış yerlerine yönelik alınması gereken önlemler kapsamında; hayvan satış alanının etrafı sınırlandırılarak, insan kalabalığını önlemek için hayvan ve insanların giriş-çıkışına uygun kontrollü kapılar oluşturulacak.

Hayvan satış yerleri içinde uygun yönlendirmeler yapılacak. Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için uyarılar yapılacak. Hayvan satış alanı içerisinde ulaşılabilir yerlerde el yıkamak için lavabolar oluşturulacak.

Tokalaşma olmayacak

  • Müşteri ile el teması (tokalaşma) yapılmayacak, satış alanlarında maske takılacak. Maske nemlendikçe ya da kirlendikçe yeni bir maske ile değiştirilmesi sağlanacak. Yeni maske takmadan önce ve sonra el antiseptiği kullanılacak.

Kesim yerlerinde alınacak önlemler

Kesim yapılacak yerler önceden planlanlanarak, standartları kontrol edilecek ve yetkilendirilecek. Hayvan kesim yerleri bulunmayan ilçe veya yerleşim birimlerinde yetkililer standartlara uygun mobil hayvan kesim yerleri oluşturacak. Hayvan kesim yerleri önünde kalabalık oluşumunu önlemek için kesimler randevu ile yapılacak. Kasaplar; su geçirmeyen önlük, maske, eldiven, su geçirmez çizme kullanacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >