Kurban Bayramı'na 'sakız' tavsiyesi: 'Dişlerinizi temizleyecek'

Kurban Bayramı'nda yediğimiz et kalıntılarından şekersiz sakızla kurtulmak mümkün.
Kurban Bayramı'nda yediğimiz et kalıntılarından şekersiz sakızla kurtulmak mümkün.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayram boyu bol bol kavurma yeme şansımız olacak. Ancak yediğimiz etler dişlerimizin arasına sıkışıp rahatsız edici bir görüntüye sebep olabilir. Bayram boyu yapacağımız ziyaretlerden dolayı dişlerimizi fırçalamaya fırsat bulamayabiliriz. Diş hekimi Pertev Kökdemir de bu konuyla ilgili tavsiyede bulunarak dişleri bayram boyunca temiz tutmanın yöntemini söyledi. Kökdemir, ''Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız, dişlerinizi fırçalama imkanınız yoksa şekersiz sakız çiğneyerek yemek kalıntılarını temizlemesini sağlayabilirsiniz'' dedi.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Eğer dişlerinizin arasına yiyecek sıkıştıysa ve fırçalama imkanınız yoksa, şekersiz sakız çiğneyerek sıkışan gıdaların o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir" dedi

Çare şekersiz sakız

'Ağzınızı çalkalayın'

“Bayramlarda artan tatlı tüketimi dişlerde çürüklere veya başlangıç aşamasındaki çürüklerin ilerlemesine neden olabilir” diyen Dt. Pertev Kökdemir, “Bu sebeple tatlı bir şeyler yedikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayamıyorsanız, ağzınızı su ile çalkalamak faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir
Diş Hekimi Pertev Kökdemir

Dt.Pertev Kökdemir, “Bunun dışında yine artan çay ve kahve tüketiminin dişlerde oluşturacağı renklenmeleri azaltmak için bu içeceklerin tüketiminden sonra bir bardak su içmek veya ağzı çalkalamak da renklenmenin önüne geçecektir” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >