Kürekle işkenceye maruz kalan kedi "Muro" için savcılık kararı!

Kedi Muro
Kedi Muro

Hakkında "Kovuşturmaya yer yok kararı" alınan kedi Muro'nun artık kulakları duymuyor, gözleri görmüyor, ve tek bacağı yok.

 “Kovuşturmaya yer yok”
Sevda Titiz Başata ve Ahmet Başata çiftiyle olan kedi “Muro”, bir yıl önce yaşadıkları mahalledeki komşuları tarafından kürekle dövülerek işkenceye maruz kaldı. Savcılık, kamera kayıtları olmasına rağmen, delil yetersizliği nedeniyle “Kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.
“Kovuşturmaya yer yok” Sevda Titiz Başata ve Ahmet Başata çiftiyle olan kedi “Muro”, bir yıl önce yaşadıkları mahalledeki komşuları tarafından kürekle dövülerek işkenceye maruz kaldı. Savcılık, kamera kayıtları olmasına rağmen, delil yetersizliği nedeniyle “Kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.
Gözleri görmüyor, tek bacağı yok
Hayvanseverlerin karara yönelik tepkileri sürüyor, change.org sitesinde 'Kürekle dövülen Muro kedi için adalet' adında bir kampanya başlatıldı.

Gördüğü şiddet nedeniyle aylar süren tedavileri sonucu bedeninde hasarlar kalan Muro'nun kulakları duymuyor, gözleri görmüyor ve tek bacağı yok.
Gözleri görmüyor, tek bacağı yok Hayvanseverlerin karara yönelik tepkileri sürüyor, change.org sitesinde 'Kürekle dövülen Muro kedi için adalet' adında bir kampanya başlatıldı. Gördüğü şiddet nedeniyle aylar süren tedavileri sonucu bedeninde hasarlar kalan Muro'nun kulakları duymuyor, gözleri görmüyor ve tek bacağı yok.
Karara itiraz edildi
Başata çifti, soruşturmayla ilgili olarak, kamera kayıtları olmasına rağmen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz ay “Soyut iddialardan başka delil olmadığı” gerekçesiyle verilen “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararından sonra itiraz ettiklerini söyledi.
Karara itiraz edildi Başata çifti, soruşturmayla ilgili olarak, kamera kayıtları olmasına rağmen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz ay “Soyut iddialardan başka delil olmadığı” gerekçesiyle verilen “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararından sonra itiraz ettiklerini söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >