Kuşadası’nın incisi Güvercinada yeniden kapılarını açıyor

Çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, 7 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere yeniden açıyor.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nin en önemli simgesi olan Güvercinada'da çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.
7 Eylül’de açılıyor
Aslına uygun şekilde restore edilen Güvercinada, Kuşadası'nın kurtuluş günü olan 7 Eylül'de açılacak.
7 Eylül’de açılıyor Aslına uygun şekilde restore edilen Güvercinada, Kuşadası'nın kurtuluş günü olan 7 Eylül'de açılacak.
2012’de çalışmalar başladı
2010 yılında Güvercinada etrafındaki kaçak iş yerleri kapatılmaya başladı. Ardından 2012'de Kuşadası Belediyesi restorasyon çalışmalarına start verdi.
2012’de çalışmalar başladı 2010 yılında Güvercinada etrafındaki kaçak iş yerleri kapatılmaya başladı. Ardından 2012'de Kuşadası Belediyesi restorasyon çalışmalarına start verdi.
“İlçenin çekim noktası olacak”
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın en önemli kültürel ve tarihsel değerlerinden birisidir. Bu alanı ilçemize kazandırmak ve ziyarete açmak için başlatılan çalışmaları tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası için en önemli tarih olan 7 Eylül'de gerçekleştireceğimiz açılışın ardından Güvercinada ilçemizin çekim noktalarından birisi haline gelecek” dedi.
“İlçenin çekim noktası olacak” Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın en önemli kültürel ve tarihsel değerlerinden birisidir. Bu alanı ilçemize kazandırmak ve ziyarete açmak için başlatılan çalışmaları tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuşadası için en önemli tarih olan 7 Eylül'de gerçekleştireceğimiz açılışın ardından Güvercinada ilçemizin çekim noktalarından birisi haline gelecek” dedi.
Bizans döneminde inşa edildi
Güvercinada eski ismiyle Küçükada, Bizans döneminde askeri üs olarak kullanılıyordu.
Bizans döneminde inşa edildi Güvercinada eski ismiyle Küçükada, Bizans döneminde askeri üs olarak kullanılıyordu.
İç kale yapılmış
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Güvercinada'ya Barbaros Hayrettin Paşa bir iç kale ve İlyas Ağa surlar yaptırmıştır.
İç kale yapılmış Osmanlı İmparatorluğu döneminde Güvercinada'ya Barbaros Hayrettin Paşa bir iç kale ve İlyas Ağa surlar yaptırmıştır.
1834’te yenilemeden geçti
1834 yılında ise Güverciada ciddi bir yenilemeden geçmiş ve kale inşa edilmiş.
1834’te yenilemeden geçti 1834 yılında ise Güverciada ciddi bir yenilemeden geçmiş ve kale inşa edilmiş.
İsmi nerden geliyor?
Kuşadası ismini Güvercinada'dan almıştır.
İsmi nerden geliyor? Kuşadası ismini Güvercinada'dan almıştır.
Düşman işgalinden kurtuldu
1919-1921 yılları arasında önce İtalyanların ardından da Yunanların işgali altında olan Kuşadası 7 Eylül 1922'de düşmandan kurtuldu.
Düşman işgalinden kurtuldu 1919-1921 yılları arasında önce İtalyanların ardından da Yunanların işgali altında olan Kuşadası 7 Eylül 1922'de düşmandan kurtuldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >