Kuzey Kore bugün yapılması planlanan Güney Kore’yle görüşmesini iptal etti

Kuzey Kore bugün yapılması planlanan görüşmesini iptal etti.
Kuzey Kore bugün yapılması planlanan görüşmesini iptal etti.

Kuzey Kore bugün gerçekleşmesi planlanan Güney Kore görüşmesini iptal etti. Kuzey Kore tarafının ABD Başkanı Trump ile planlanan görüşmeyi de iptal edilebileceği duyurulurken ABD tarafı kendilerine Kuzey Kore’den konuya ilişkin bir açıklama gelmediği belirtti.

Güney Kore'nin Yonhap Haber ajansına göre Kuzey Kore, Güney Kore ile bugün yapılması planlanan görüşmeyi iptal etti. Kuzey Kore ayrıca ABD ile Güney Kore arasında süren askeri tatbikatlar nedeni ile ABD ile yapılacak görüşmeyi de iptal etme tehdidinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, Kuzey Kore'den planı değiştirecek bir açıklama gelmediğini belirtti.

Kuzey Kore ve Güney Kore'nin bugün bir sınır köyünde bir araya gelmesi ve sınır gerilimini azaltacak önerileri görüşmesi bekleniyordu. Öte yandan Kore savaşı nedeniyle, Kuzey ve Güney'de ayrı düşen ailelerin durumları da görüşülecek konular arasındaydı.

Kuzey ve Güney görüşmesinin iptali dışında, Pyongyang'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore ideri Kim Jong-Un arasında önümüzdeki ay için gerçekleşmesi planlanan görüşmeyi de sorguladığı belirtildi. ABD ve Güney Kore arasında gerçekleşen askeri tatbikatın Kuzey Kore’yi rahatsız ettiği bildirildi.

Öte yandan, Pentagon sözcüsü tatbikatların, "Foal Eagle 2018 ve Max Thunder 2018" isimli tatbikatlar olduğunu ve 14-25 Mayıs arasında düzenlenmesinin rutin olarak önceden planlandığını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >