Kuzey Kore'de salgın alarmı: Askerler devreye girdi

Kuzey Kore'de salgın alarmı
Kuzey Kore'de salgın alarmı

İki yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgını, geçtiğimiz hafta Kuzey Kore' de ilk kez tespit edildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un salgınla mücadele kapsamında orduya emir verdi. Salgının aşılanmamış nüfusa yayılmasını önlemek için askerler ilaç dağıtmak için görevlendirdi. Bazı uzmanlar, Kuzey Kore lideri Kim'in on yıllık iktidarının en zor anını yaşadığını ve ölümleri olduğundan az bildirdiğinden şüpheleniyor.

İki yılı aşkın süredir dünyanın neredeyse her yerine yayılan koronavirüs, geçtiğimiz hafta Kuzey Kore'de ilk kez tespit edildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un salgınla mücadele kapsamında orduya emir verdi.

Kuzey Kore'de askerler ilaç dağıtmak için görevlendirildi

Salgının aşılanmamış nüfusa yayılmasını önlemek için askerler ilaç dağıtmak için görevlendirdi, bu sebeple vaka sayılarında büyük bir artış olduğu bildirildi.

Eyalet medyası Norths, 269 bin 510 kişinin daha yüksek ateş belirtisiyle şikayette bulunduğunu, altı kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kuzey Kore, koronavirüs enfeksiyonunu tespit etmek için yeterli test malzemelerine sahip değil ve yüksek ateş vakalarının kaçının koronavirüs olduğu bildirilmedi.

Kuzey Kore'de 663 bin kişi karantinada

Ülkede semptom gösteren kişiler barınaklarda izole ediliyor, salı günü itibarıyla 663 bin 910 kişi karantinaya alındı.

26 milyonluk nüfusu bulunan aşı eksikliğine ek olarak, Kuzey Kore ayrıca yetersiz beslenme ve diğer yoksulluk koşullarıyla boğuşuyor.

Hastaneye yatışları ve ölümleri baskılayan antiviral ilaçlar veya yoğun bakım üniteleri de dahil olmak üzere halk sağlığı araçlarından yoksun.

Bazı uzmanlar, Kuzey Kore lideri Kim'in on yıllık iktidarının en zor anını yaşadığını ve ölümleri olduğundan az bildirdiğinden şüpheleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >