Kuzey Kore'den füze hamlesi: Japonya düştüğü bölgeyi açıkladı

Kuzey Kore'den füze hamlesi
Kuzey Kore'den füze hamlesi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Asya'daki güvenlik partnerleri Güney Kore ve Japonya'yı ziyareti öncesi füze deneyen Kuzey Kore, dikkatleri üzerine çekti. Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, Kuzey Kore'nin dün fırlattığı "Üç füzenin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü" söyledi. Japonya Savunma Bakanı Kişi, Kuzey Kore'nin bu faaliyetlerinin barış ve istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 20-24 Mayıs'ta Japonya ve Güney Kore'yi ziyareti öncesi Kuzey Kore'nin füze denemeleri, bölge ülkelerini endişelendiriyor. Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo, Kuzey Kore'nin dün fırlattığı "Üç füzenin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü" söyledi.

"Ülkemizin barış ve istikrarını tehdit ediyor"

Kişi, Kuzey Kore'nin batı kıyılarından fırlatılan füzelerin 100 kilometre irtifaya ulaştığının ve 350 kilometre seyrettiğinin tahmin edildiğini aktardı. Fırlatmayı "tamamıyla kabul edilemez" diye niteleyen Kişi, "Kuzey Kore'nin bu faaliyetleri, ülkemizin barış ve istikrarını tehdit ediyor." dedi.

Japon Bakan, füzelerin düştüğü Japon Denizi'ndeki (Doğu Denizi) incelemelerde, bölgede seyreden gemi ya da uçaklara yönelik bir hasar saptanmadığını bildirdi. Fırlatmaya yönelik Japonya'nın Pekin Büyükelçiliği vasıtasıyla Kuzey Kore'ye protesto notası verildiği kaydedildi.

Kuzey Kore'nin füze denemeleri dikkat çekiyor

Göreve geldiği Ocak 2021 sonrası Biden'ın ilk kez Asya'daki güvenlik partnerleri Güney Kore ve Japonya'yı ziyareti öncesi füze deneyen Kuzey Kore, dikkatleri üzerine çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün yaptığı açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'nin 7'nci kez bu tarz bir füzeyi bu ay deneyebileceğine ilişkin istihbarat aldı." demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >