Lastikler de akıllandı: Pirelli Connesso, sürücülere anlık bilgiler sağlayacak

akıllı lastik
akıllı lastik

Pirelli'nin yeni nesil akıllı lastikleri, basıncın düşmesi ve yol durumunda herhangi bir sıkıntı yaşanmasıyla birlikte sürücüleri anlık olarak bilgilendirecek.

Winter Sottozero ve P Zero lastikler akıllandı!
Artık her ürünün bir "akıllı" versiyonu var ve otomobil lastikleri de buna dahil. Pirelli'nin yeni geliştirdiği ve Connesso olarak isimlendirdiği platform, lastikleri akıllı hale getiriyor. Şimdilik yalnızca Winter Sottozero ve P Zero modellerinde yer alacak olan Connesso, sensörler vasıtasıyla önemli verileri toplayıp akıllı telefonlardaki uygulamalara gönderiyor.
Winter Sottozero ve P Zero lastikler akıllandı! Artık her ürünün bir "akıllı" versiyonu var ve otomobil lastikleri de buna dahil. Pirelli'nin yeni geliştirdiği ve Connesso olarak isimlendirdiği platform, lastikleri akıllı hale getiriyor. Şimdilik yalnızca Winter Sottozero ve P Zero modellerinde yer alacak olan Connesso, sensörler vasıtasıyla önemli verileri toplayıp akıllı telefonlardaki uygulamalara gönderiyor.
Lastiklerle ilgili birçok farklı detayın görüntülenebildiği uygulama, bakım zamanı ve kullanım durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere erişim izni de veriyor. Ayrıca bu bilgiler otomatik olarak Pirelli'nin çevrimiçi bulut sistemiyle entegre oluyor. 

Tüm bunların yanı sıra lastiklerdeki basınçların düşmesi ya da yol durumuyla alakalı herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda sürücü, doğrudan uygulama üzerinden bildirim alarak konuya vakıf hale geliyor.
Lastiklerle ilgili birçok farklı detayın görüntülenebildiği uygulama, bakım zamanı ve kullanım durumlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilere erişim izni de veriyor. Ayrıca bu bilgiler otomatik olarak Pirelli'nin çevrimiçi bulut sistemiyle entegre oluyor. Tüm bunların yanı sıra lastiklerdeki basınçların düşmesi ya da yol durumuyla alakalı herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda sürücü, doğrudan uygulama üzerinden bildirim alarak konuya vakıf hale geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >