Lehlerden Filistin'e destek: Polonya, Filistin devletinin gelişmesine yardım etmeyi sürdürecek

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, ülkesinin Filistin devletinin gelişmesine yardım etmeyi sürdüreceğini söyleyerek, "Filistin, Polonya'ya güvenebilir" dedi.

Polonya haber ajansı PAP'ın haberine göre Varşova'ya resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelen Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ülkesinin Ortadoğu'daki çatışmaların sona ermesine yönelik bütün çabalara destek vereceğini kaydetti.

"İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginliği sakinleştirmek için her türlü çabayı göstereceğiz." ifadesinin kullanan Duda, "Hükümetimizin ve iş adamlarımızın, Polonya ile Filistin arasındaki yeni işbirliğine büyük ilgi göstereceğine eminim. Polonya, Filistin devletinin gelişmesine yardım etmeyi sürdürecek. Filistin, Polonya'ya güvenebilir." diye konuştu.

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski'nin İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın çözümüne ilişkin olarak temmuz ayında Paris'te yapılan görüşmelere katıldığını hatırlatan Duda, "Her şeyin iyi sonuçlanacağına inanıyoruz. Orada iki ülke (İsrail ve Filistin) var ve her zaman da olacak.” ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da İsrail ile diyaloğun Filistin halkının huzurlu bir hayat sürmesi için tek yol olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu görüşmeleri için 9 Eylül'de Moskova'ya davet ettiğini anlatan Abbas, "Ben kabul ettim ve Varşova'dan Moskova'ya gitmeyi hazırlanıyordum. Maalesef Netanyahu'nun temsilcisi Rus tarafına görüşmenin ertelenmesini teklif etti." dedi.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve hapishanelerdeki tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >