LG çıtayı arşa çıkardı: Dünyanın ilk devasa esnek ve şeffaf ekranını tanıttı

​LG çıtayı arşa çıkardı: Dünyanın ilk devasa esnek ve şeffaf ekranını tanıttı
​LG çıtayı arşa çıkardı: Dünyanın ilk devasa esnek ve şeffaf ekranını tanıttı

Görüntü ve ekran denince akla gelen ilk firma olan LG yine bir ilke imza attı. Güney Kore menşeli şirket

dünyanın ilk esnek, şeffaf ve 77 inç büyüklüğündeki ekranını üretti.

Gün geçtikçe TV ve görüntüleme teknolojilerinin hızla gelişmesinde, belki de en büyük pay LG'ye aittir. Son yıllarda OLED ekran teknolojisinde devrim etkisi yapacak gelişmelere imza atan LG, şimdi de ürettiği 77 inç, şeffaf ve bükülebilir ekranıyla olayı başka bir boyuta taşıdı.

Türünün ilk örneği olan ve daha önce gördüğümüz ekranların hiç birine benzemeyen bu ekran LG tarafından görücüye çıkarıldı. 4K çözünürlüğe (3840 x 2160) ve %40 kadar şeffaflığa sahip olan ekran, 80 dereceye kadar bükülebiliyor. Yani kendi ölçülerinde yarım silindir oluşturacak kadar esnek bir yapıya sahip. Bunun dışında istenilen görüntü dışındaki alanların şeffaf olarak kalması önemli bir detay olarak değerlendiriliyor.

Yakın zamanda tüketicinin kullanımına sunulmayacak olan bu ekranların özellikle akıllı masalar ve reklam amaçlı kullanılacağı düşünülüyor. Uzmanlar, bu tarz esnek, şeffaf ve türlü sıra dışı özellikleri bulunan ekranların evimize girmesi için 10-15 yıllık bir zaman dilimine ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >