LG, IFA 2020'de ürünlerini sergilemek için yeni bir sanal showroom açtı

LG IFA 2020
LG IFA 2020

Pandemi etkisiyle Almanya'da düzenlenen IFA 2020 organizasyonu her birimde 1000 kişi olacak şekilde sınırlandırılıyor.

LG'nin de aralarında olduğu birçok şirket, insanlara internet üzerinden de bilgi vermek için sanal showroom'lar açıyor.

Koronavirüs nedeniyle bu sene gerçekleşecek neredeyse tüm konferans ve büyük organizasyonlar iptal edildi. İrili ufaklı birçok duyuru ise internet üzerinden yapıldı. Her yıl Almanya'da düzenlenen ve bir hafta süren bu organizasyon, bu yıl sınırlı kapasiteyle gerçekleşecek. Hatta her bölümde yaklaşık maksimum 1000 katılımcı olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte dünya çapında organizasyona katılabilecek gazeteci sayısı ise sadece 800 kişi.

LG, IFA 2020 için internet üzerinden sanal tur yapılabilen bir web sitesi geliştirdi.
LG, IFA 2020 için internet üzerinden sanal tur yapılabilen bir web sitesi geliştirdi.

Güney Koreli LG, 3 Eylül'de başlayacak olan IFA etkinliğinde sanal bir mağazayla ürünleri internet üzerinden göstermeye hazırlanıyor. Benzer sistemi Samsung da uyguluyor; yani aslında organizasyon fiziksel olarak yapılsa da internetteki duyurular da devam ediyor.

IFA 2020 organizasyonunun her birimde 1000 katılımcıyla sınırlı tutulduğunu da özellikle belirtmekte yarar var. LG, interaktif içerik oluşturabilmek için Unity Technologies'in Kore ofisiyle işbirliği de yaptı. Bu sayede televizyonlar başta olmak üzere birçok farklı alandaki yeni ürünler sahneye çıkarılacak.

Bir cihazın özelliklerini görmek veya bununla ilgili video sunumunu izlemek için ekranı kaydırmak yeterli.

Bu teknolojinin klasik bir duyurudan ziyade müşterilere ürün deneyimini yaşatması açısından daha fazla katkı sağlayacağı düşünülüyor. LG, insanların ekranlara daha

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >