LG Q8 modelini tanıttı

LG Q8
LG Q8

LG, 2016 yılında kullanıcılarına sunduğu, büyük beğeni ile karşılanan V20’nin mini versiyonu olarak değerlendirilen Q8 modelini duyurdu…

Özellikleri, satış rakamları ve sürpriz şekilde gerçekleşen indirimleriyle dikkat çeken V20, LG tarafından küçültülmüş şekilde, Q8 olarak piyasaya sürülüyor. G6 modelini, Q6 ile daha kompakt bir hale taşıyan şirketin Q8 hamlesi V20’nin yeniden tasarlanması olarak değerlendiriliyor. İtalya’da resmiyet kazanan Q8, 5.2 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükteki ekranı ile piyasaya çıkarken LG’nin “üst ekran stili” bu cihazda da varlığını sürdürüyor. Çeşitli anlık bilgilerin yer aldığı ekran sayesinde ana ekranın kullanımı sınırlandırılarak kullanıcıların birçok özelliğe daha hızlı erişmesi sağlanıyor.

Qualcomm kaynaklı 2.2 GHz hızıyla çalışan dört adet Kyro çekirdeğine ve Adreno 530 grafik birimine sahip olan Snapdragon 820 işlemcisi, LG Q8’in hız konusundaki beklentileri yakalamasını sağladı. Suya ve toza dayanıklı yapısı ile dikkat çeken cihaz, 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile geliştirilmiş. Android 7.0 Nougat işletim sistemini kullanan cihazın 13 ve 8 megapiksellik iki arka ve 5 megapiksellik bir ön kameranın yanında 4K video çekim tekniğine sahip olması da önemli bir detay. Cihazın satış fiyatına dair net bir bilgi olmasa da ilk olarak İtalya’da başlayacak olan satışların 600 dolar civarında seyretmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >