Logolarına aşina olduğunuz Hollywood film stüdyolarının “büyük sırrı”

Logolardaki büyük gizem.
Logolardaki büyük gizem.

Hollywood yapımı filmlerin girişlerinde yer alan logoların ardında gizli olan büyük sır nedir?

Hollywood yapımı filmler izleyenler ünlü şirketlerin logolarının birçoğuna aşinadır. Ancak pek çoğumuz bu logoların taşıdığı anlamı bilmiyoruz. İşte karşınızda ünlü şirketlerin logolarında gizli olan sırlar;

DreamWorks 

                                    Şirket yöneticileri logoda 'ay üzerinde oturan bir balıkçının' olmasını talep etti. Logoyu çizen Robert Hunt ise yapımcıların isteğinin dışında bir de alternatif hazırladı. Hunt'un hazırladığı logoda ayın üzerinde oturan bir çocuk yer alıyordu. Hunt söz konusu çocuğu çizerken kendi oğlundan esinlendi. Hunt'un oğlu şimdilerde müzikle ilgileniyor.
DreamWorks Şirket yöneticileri logoda 'ay üzerinde oturan bir balıkçının' olmasını talep etti. Logoyu çizen Robert Hunt ise yapımcıların isteğinin dışında bir de alternatif hazırladı. Hunt'un hazırladığı logoda ayın üzerinde oturan bir çocuk yer alıyordu. Hunt söz konusu çocuğu çizerken kendi oğlundan esinlendi. Hunt'un oğlu şimdilerde müzikle ilgileniyor.
Columbia 

                                    Columbia'nın logosunda ise meşale tutan bir kadın yer alıyor. 1924 yılından bu yana logodaki kadın figürü sürekli olarak değişti. Son olarak 1992 yılında Amerikalı bir ev hanımı olan Jennie Joseph meşale tutan kadın logosunun yüzü oldu.
Columbia Columbia'nın logosunda ise meşale tutan bir kadın yer alıyor. 1924 yılından bu yana logodaki kadın figürü sürekli olarak değişti. Son olarak 1992 yılında Amerikalı bir ev hanımı olan Jennie Joseph meşale tutan kadın logosunun yüzü oldu.
Metro-Goldwyn-Mayer

                                    1924 yılında Howard Dietz, MGB'nin logosu konusunda fikrini belirtti. O günden bu yana logoda beş farklı aslan kullanıldı. MGM'nin logosunda sırayla Slats, Jackie, Tanner ve George isimli aslanlar yer aldı. MGM'nin son yıldızı ise Leo isimli aslan.
Metro-Goldwyn-Mayer 1924 yılında Howard Dietz, MGB'nin logosu konusunda fikrini belirtti. O günden bu yana logoda beş farklı aslan kullanıldı. MGM'nin logosunda sırayla Slats, Jackie, Tanner ve George isimli aslanlar yer aldı. MGM'nin son yıldızı ise Leo isimli aslan.
Paramount Pictures

                                    Sanatçı William Hodkinson, Paramount logosunu çizerken çocukluğunu geçirdiği bölgeden esinlendi. Hodkinson çiziminde Utah'taki Ben Lomond Dağı'ndan ilham aldı. Logonun 1914 yılına ait görüntüsünde toplam 24 yıldız bulunuyor. Yıldızlar, o dönemde şirketle sözleşme imzalayan 24 oyuncuyu temsil ediyor. Logonun modern versiyonunda ise 22 yıldız mevcut. Ancak kimse bunun sebebini bilmiyor.
Paramount Pictures Sanatçı William Hodkinson, Paramount logosunu çizerken çocukluğunu geçirdiği bölgeden esinlendi. Hodkinson çiziminde Utah'taki Ben Lomond Dağı'ndan ilham aldı. Logonun 1914 yılına ait görüntüsünde toplam 24 yıldız bulunuyor. Yıldızlar, o dönemde şirketle sözleşme imzalayan 24 oyuncuyu temsil ediyor. Logonun modern versiyonunda ise 22 yıldız mevcut. Ancak kimse bunun sebebini bilmiyor.
Warner Bros

                                    Warner Bros'un logosu son derece basit görünüyor değil mi? Logoda Warner Kardeşler anlamına gelen kısaltma yer alıyor. Warder Kardeşler, Rusya'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin mensuplarıdır. Warner'ların gerçek soy isimleri ise Wonskolaser'di.
Warner Bros Warner Bros'un logosu son derece basit görünüyor değil mi? Logoda Warner Kardeşler anlamına gelen kısaltma yer alıyor. Warder Kardeşler, Rusya'dan Amerika'ya göç eden bir ailenin mensuplarıdır. Warner'ların gerçek soy isimleri ise Wonskolaser'di.
Walt Disney

                                    Dünyanın en önemli animasyon film stüdyosunun logosunda daima peri masallarını andıran bir kale yer alır. Şirketin ilk logosunda Almanya'da bulunan Neuschwanstein Kalesi ilham alındı. 2006 yılından itibaren ise logoda Disneyland Paris'teki Cinderella Kalesi kullanılıyor.
Walt Disney Dünyanın en önemli animasyon film stüdyosunun logosunda daima peri masallarını andıran bir kale yer alır. Şirketin ilk logosunda Almanya'da bulunan Neuschwanstein Kalesi ilham alındı. 2006 yılından itibaren ise logoda Disneyland Paris'teki Cinderella Kalesi kullanılıyor.
Pixar

                                    Pixar'ın logosu 1986 yılında izleyiciyle buluşan "Luxo Jr." isimli kısa filmin başarısının ardından şekillendi.
Pixar Pixar'ın logosu 1986 yılında izleyiciyle buluşan "Luxo Jr." isimli kısa filmin başarısının ardından şekillendi.
Castle Rock Entertainment

                                    Şirket, ünlü yazar Stephen King'in Castle Rock romanlarında yer alan ancak gerçekte var olmayan feneri logosunda kullanmıştır.
Castle Rock Entertainment Şirket, ünlü yazar Stephen King'in Castle Rock romanlarında yer alan ancak gerçekte var olmayan feneri logosunda kullanmıştır.
Lionsgate
Şirketin kurucusu Robert Altman'ın doğduğu Vancouver'daki köprü logoda yer alıyor.(Kaynak: brightside.me)
Lionsgate Şirketin kurucusu Robert Altman'ın doğduğu Vancouver'daki köprü logoda yer alıyor.(Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >