Los Angeles Oto Fuarı'nda tanıtılan 7 otomobil

LA Auto Show
LA Auto Show

Amerika'nın en eski otomotiv organizasyonlarından Los Angeles Oto Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuar öncesi basına özel tanıtım günlerinde gün yüzüne çıkarılan yeni otomobilleri sizin için derledik.

Bin araçtan oluşan koleksiyonla bugün kapılarını ziyaretçilere açan Los Angeles Oto Fuarı, on gün boyunca otomotiv devlerinin 2018 model çözümlerini sergileyecek. Bir kısmı fuar günleri öncesi resmiyet kazanan yeni otomobillerden en önemlilerini bir araya getirdik.

2018 Mercedes-Benz CLS

                                    E-Class temel alınarak geliştirilen CLS serisinin yeni modeli, iki 12,3 inçlik ekranla kabinde neredeyse herşeyi dokunmatik paneller üzerinden sürücüye sunacak. Hem ön hem arka tasarımda önemli yeniliklerle gelen CLS 2018, yarı hibrit benzinli güç sistemiyle 362 beygir güce ulaşacak. 2,0 litre dört silindir dizel sürümünde 242 beygir, serinin en üst modeli CLS53'te ise V6 benzinli motor ve araca yarı hibritlik statüsü kazandıran elektrik motoruyla 450 beygir güç elde edilmiş. Mart 2018'de satılmaya başlayacak aracın dört silindirli en ucuz modeline dair detaylar daha sonra açıklanacak.
2018 Mercedes-Benz CLS E-Class temel alınarak geliştirilen CLS serisinin yeni modeli, iki 12,3 inçlik ekranla kabinde neredeyse herşeyi dokunmatik paneller üzerinden sürücüye sunacak. Hem ön hem arka tasarımda önemli yeniliklerle gelen CLS 2018, yarı hibrit benzinli güç sistemiyle 362 beygir güce ulaşacak. 2,0 litre dört silindir dizel sürümünde 242 beygir, serinin en üst modeli CLS53'te ise V6 benzinli motor ve araca yarı hibritlik statüsü kazandıran elektrik motoruyla 450 beygir güç elde edilmiş. Mart 2018'de satılmaya başlayacak aracın dört silindirli en ucuz modeline dair detaylar daha sonra açıklanacak.
2018 Infiniti QX50

                                    2018 model Infiniti QX50, VC-Turbo adı verilen türünün ilk örneği bir motorla donatılacak. Pistonların yanma odasında oluşturduğu sıkıştırmayı duruma göre artırıp azaltarak yakıt tüketiminde çok daha düşük değerler elde edebilen araç, 2,0 litre dört silindir bu motordan 268 beygir güç çıkarmayı da beceriyor. Altı silindirli eski QX50 kadar performansı yüzde 30-35 yakıt tasarrufuyla mümkün kılan VC-Turbo motor, ilk kez 2016'da Paris oto fuarında sergilenmişti. Şimdilik sadece yeni QX50'de kullanılacak yeni nesil motor teknolojisinin ilerleyen dönemde Renault ve Nissan otomobillere de entegre edilmesi bekleniyor.
2018 Infiniti QX50 2018 model Infiniti QX50, VC-Turbo adı verilen türünün ilk örneği bir motorla donatılacak. Pistonların yanma odasında oluşturduğu sıkıştırmayı duruma göre artırıp azaltarak yakıt tüketiminde çok daha düşük değerler elde edebilen araç, 2,0 litre dört silindir bu motordan 268 beygir güç çıkarmayı da beceriyor. Altı silindirli eski QX50 kadar performansı yüzde 30-35 yakıt tasarrufuyla mümkün kılan VC-Turbo motor, ilk kez 2016'da Paris oto fuarında sergilenmişti. Şimdilik sadece yeni QX50'de kullanılacak yeni nesil motor teknolojisinin ilerleyen dönemde Renault ve Nissan otomobillere de entegre edilmesi bekleniyor.
2018 Nissan Kicks

                                    Nissan, kompakt SUV sınıfında Juke'un yerini alacak olan Kicks otomobilini Los Angeles oto fuarında sergiledi. 1,6 litre dört silindir turbo benzinli motora sahip olan Kicks, Juke'a kıyasla daha kabul edilebilir bir dizayna sahip. Yeni Nissan Micra ile başlayan tasarım dilinden etkinlendiği görülen otomobilde Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inç araç içi bilgi sistemi bulunacak. 125 beygirlik otomobilin satışına 2018'in baharında başlanacak.
2018 Nissan Kicks Nissan, kompakt SUV sınıfında Juke'un yerini alacak olan Kicks otomobilini Los Angeles oto fuarında sergiledi. 1,6 litre dört silindir turbo benzinli motora sahip olan Kicks, Juke'a kıyasla daha kabul edilebilir bir dizayna sahip. Yeni Nissan Micra ile başlayan tasarım dilinden etkinlendiği görülen otomobilde Apple CarPlay ve Android Auto destekli 7 inç araç içi bilgi sistemi bulunacak. 125 beygirlik otomobilin satışına 2018'in baharında başlanacak.
2018 Kia Sorento

                                    Dış tasarımda ön ızgarası ufak bir değişim yaşayan, LED aydınlatması yenilenen, dörtlü sis farıyla donatılan 2018 model Kia Sorento, kabinde sürücüleri yeni direksiyon ve 8 inçlik araç içi ekranla karşılayacak. 2,2 litre dizel ve 2,0 turbo benzinli motor seçenekleri bulunan SUV otomobile sekiz ileri otomatik şanzuman eşlik ediyor. Türkiyede 2017 model 2,0 dizel sürümü 297 bin liraya alıcı bulan Sorento'nun yeni versiyonuyla gelecek yılın ortasında satışa çıkması bekleniyor.
2018 Kia Sorento Dış tasarımda ön ızgarası ufak bir değişim yaşayan, LED aydınlatması yenilenen, dörtlü sis farıyla donatılan 2018 model Kia Sorento, kabinde sürücüleri yeni direksiyon ve 8 inçlik araç içi ekranla karşılayacak. 2,2 litre dizel ve 2,0 turbo benzinli motor seçenekleri bulunan SUV otomobile sekiz ileri otomatik şanzuman eşlik ediyor. Türkiyede 2017 model 2,0 dizel sürümü 297 bin liraya alıcı bulan Sorento'nun yeni versiyonuyla gelecek yılın ortasında satışa çıkması bekleniyor.
Corvette ZR1 Convertible

                                    Chevrolet, 755 beygirlik spor otomobili ZR1'in üstü açık versiyonuyla Los Angeles'a geldi. Ulaşabildiği en yüksek hız düşse de cüzi bir ağırlık artışıyla üstü açılan bir otomobile dönüşen ZR1, patentli aktif egzoz sistemi sayesinde yüksek hızda meşhur Corvette sesini daha fazla duyurabilecek. 755 beygir güç ve üstü açılan tasarımı sadece 124 bin dolara saıtn almak mümkün olacak.
Corvette ZR1 Convertible Chevrolet, 755 beygirlik spor otomobili ZR1'in üstü açık versiyonuyla Los Angeles'a geldi. Ulaşabildiği en yüksek hız düşse de cüzi bir ağırlık artışıyla üstü açılan bir otomobile dönüşen ZR1, patentli aktif egzoz sistemi sayesinde yüksek hızda meşhur Corvette sesini daha fazla duyurabilecek. 755 beygir güç ve üstü açılan tasarımı sadece 124 bin dolara saıtn almak mümkün olacak.
Lincoln Nautilus

                                    MKX serisi SUV otomobilini yeniden isimlendiren ve ön tarafta ciddi bir tasarım değişikliği gerçekleştiren Lincoln, Nautilus adını verdiği aracı 2018 şartları göre modernize etmiş. Dijital gösterge ekranı, Ford'un Sync 3 araç içi dijital sistemini kullanan 12,3 inç dokunmatik ekran, akıllı telefonlar için kablosuz şarj desteği ve daha birçok yeniliği beraberinde getiren Nautilus, 2,0 litre dört silindir 245 beygir ve 2,7 litre altı silindir 335 beygir turbolu motor seçenekleriyle satışa çıkacak.
Lincoln Nautilus MKX serisi SUV otomobilini yeniden isimlendiren ve ön tarafta ciddi bir tasarım değişikliği gerçekleştiren Lincoln, Nautilus adını verdiği aracı 2018 şartları göre modernize etmiş. Dijital gösterge ekranı, Ford'un Sync 3 araç içi dijital sistemini kullanan 12,3 inç dokunmatik ekran, akıllı telefonlar için kablosuz şarj desteği ve daha birçok yeniliği beraberinde getiren Nautilus, 2,0 litre dört silindir 245 beygir ve 2,7 litre altı silindir 335 beygir turbolu motor seçenekleriyle satışa çıkacak.
2018 Lexus LX 570

                                    Üç sıra koltuklu SUV sınıfının lüks modellerinden Lexus LX 570 de yenilendi. 86 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çeken araç, 5,7 litre V8 benzinli motorla 383 beygir güce ulaşabiliyor. 12,3 inç bilgi ekranı, akıllı telefondan araç kontrolü sağlayan sistem ve mekanik dört çeker sürüş aksamı standart olarak sunulan LX 570'te diğer Lexus otomobillerde de gördüğümüz otopilot özellikleri mevcut. Şerit koruma, kör nokta görüntüleme, panoramik kamera sistemi ve park yardımcısı bunlardan birkaçı.
2018 Lexus LX 570 Üç sıra koltuklu SUV sınıfının lüks modellerinden Lexus LX 570 de yenilendi. 86 bin dolarlık fiyatıyla dikkat çeken araç, 5,7 litre V8 benzinli motorla 383 beygir güce ulaşabiliyor. 12,3 inç bilgi ekranı, akıllı telefondan araç kontrolü sağlayan sistem ve mekanik dört çeker sürüş aksamı standart olarak sunulan LX 570'te diğer Lexus otomobillerde de gördüğümüz otopilot özellikleri mevcut. Şerit koruma, kör nokta görüntüleme, panoramik kamera sistemi ve park yardımcısı bunlardan birkaçı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >