Macron eşinin yaşıyla alay eden Brezilya Devlet Başkanı'na yanıt verdi

Macron-Brigitte
Macron-Brigitte

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşinin yaşıyla alay eden bir sosyal medya paylaşımında bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya yanıt verdi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun bir destekçisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 66 yaşındaki eşi Brigitte hakkında bir Facebook paylaşamı yapmış ve yaşıyla alay etmişti.

Paylaşımda Macron'un eşi, Bolsonaro'nun 37 yaşındaki eşi Michelle Bolsonaro ile kıyaslanıyor ve "Şimdi Macron'un neden Bolsonaro'ya rahat vermediğini anlıyorsunuz" yazıyordu.

Bolsonaro ise bu paylaşıma "Adamı aşağılamayın… ha ha" yorumu yapmıştı.

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro

"Son derece kaba ve üzücü"

Gazetecilerin bu paylaşım hakkındaki görüşlerini sorduğu Macron, Bolsonaro'nun yorumunun "son derece kaba ve üzücü" olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

  • "Eşim hakkında çok saygısız şeyler söyledi. Brezilya halkına büyük saygım vardır ve elimden, yakında bu göreve layık bir devlet başkanlarının olmasını umut etmekten başka bir şey gelmiyor."

Amazon ormanlarındaki yangın Fransa ile Brezilya arasında kriz çıkarmıştı

G-7 Zirvesi öncesi açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amazon ormanlarındaki yangınlara karşı alınması gereken önlemleri ele alacaklarını belirtmişti.

Amazonları imara açma isteği nedeniyle yangına göz yummakla suçlanan Brezilya’nın aşırı sağcı Başkanı Jair Bolsonaro ise, “Fransa Cumhurbaşkanı’nın bölge ülkelerinin katılımı olmadan ‘Amazon yangını G7 Zirvesi’nde tartışılsın’ önerisi, 21. yüzyıla uygun olmayan sömürgeci zihniyeti anımsatıyor” yorumunu yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >