Mahkemeden örnek ceza! Hırsızlık yapan genç İstiklal Marşı'nı ezberleyecek

Ceza olarak İstiklal Marşını ve Gençliğe Hitabeyi ezberleyecek
Ceza olarak İstiklal Marşını ve Gençliğe Hitabeyi ezberleyecek

Ardahan'da halı sahadan spor malzemesi çalan 15 yaşındaki M.K denetimli serbestlik yükümlülüğü gereğinde Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nı ezberleyecek.

11 Eylül günü Ardahan Halil Efendi Mahallesi'ndeki semt sahasında meydana M.K. (15) ve arkadaşı D.M. (17), girdikleri halı sahadan spor malzemesi çaldı.

Denetimli serbestlik kararı verildi

Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan iki arkadaş, adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden D.M. tutuklanırken, suça sürüklenen çocuk M.K.'ye 'herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık ve kamu hizmetine tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık' suçundan denetimli serbestlik kararı verildi.

Gençliğe Hitabe ve İstikal Marşı'nı ezberleyecek

Hakim, M.K.'nin denetimli serbestlik yükümlülüğü gereğince Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve İstiklal Marşı'nı ezberlemesini istedi. Hakim ayrıca M.K.'nin Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın ezberledikten sonra okuması ile Ömer Seyfettin'in Kaşağı, Gizli Mabet, Diyet, Efruz Bey, Pembe İncili Kaftan, Perili Köşk ve Falaka kitaplarından her hafta birini okuyup özetini anlatmasını talep etti.

M.K.'nin yükümlülüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından denetlenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >