Çevre iller de sallandı: Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde depreme meydana geldi. Depremin ardından Malatya'daki bazı kişilerin sokağa çıktığı görüldü.
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde depreme meydana geldi. Depremin ardından Malatya'daki bazı kişilerin sokağa çıktığı görüldü.

AFAD verilerine göre Malatya'nın Pötürge ilçesinde saat 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde yaşanan sallantı, civar illerden de hissedildi. Malatya Valiliği'nin yaptığı son açıklamaya göre herhangi bir can kaybı bulunmazken, toplam 20 evde ağır hasar olduğu tespit edildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Malatya’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da kuvvetli hissedildi.

Deprem Diyarbakır'da da hissedildi

Deprem sonrası yaşanan panik bir vatandaşın kamerasına böyle yansıdı

Elbistanlılar sokağa çıktı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde de hissedilen sarsıntının başlamasıyla korkuya kapılan bazı vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

İlçe sakinlerinden Erdem Kutlu, sarsıntının uzun sürdüğünü belirterek, “Malatya’da yaşanan depremi güçlü bir şekilde hissettim. Uzun süreli bir sarsıntı oldu. Elazığ depreminden yaşadığımız tecrübe ile paniğe kapılmadan apartman sakinleri ile birlikte haberleşerek binayı boşaltıp sokağa çıktık." dedi.

Ahmet Çiftçi ise yaşanan sarsıntıda çok korktuklarını dile getirerek “Sarsıntı anında çok endişelendik. Çocuklar çok korktu. O korku ile sokağa indik." ifadelerine kullandı.

Hatice Kümber de sarsıntı ile korku dolu anlar yaşadıklarını ve hızlı bir şekilde dışarı çıktıklarını söyledi.

Malatya'daki deprem hangi illerden hissedildi?

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Elazığ gibi civar illerde de hissedildi.

Malatya'daki depremde hasar yaşandı mı?

Malatya Valiliği'nin konu hakkında açıklaması şu şekilde: "Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir"

Malatya'daki depremde ölü ya da yaralı var mı?

Resmi kaynaklar henüz can kaybı ya da yaralanan kimse olduğunu bildirmedi

Pütürge Kaymakamı'ndan ilk açıklama

Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, ilçede 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana kadar olumsuz bir durumun bulunmadığını, tarama faaliyetlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından, ekiplerin hemen sahaya çıkarak araştırma ve tarama faaliyeti başlattıklarını söyledi.

Şu ana kadar depremden dolayı ilçe genelinde herhangi olumsuzluğun olmadığını belirten Aydın, "Köylerimizi de jandarma personelimiz marifetiyle taradık ve tarama faaliyetini sürdürüyoruz. Allah'a şükür şu ana kadar olumsuz bir durum bulunmamaktadır." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >