Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Arşiv
Arşiv

Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre Türkiye'nin doğusunda 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve çevresindeki illerde de hissedildi. Depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi 5.7, AFAD ise 5.2 olarak ölçtü.

Malatya Pütürge'de çevre illerden de hissedilen 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yeryüzüne 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD'ın verilerine göre depremin merkez üssü Malatya Pütürge, depremin büyüklüğü ise 5,2 olarak ölçüldü. Deprem yeryüzüne 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,7 olarak belirlerken merkez üssü olarak Malatya Pütürge işaret edildi, Kandilli'ye göre deprem yeryüzüne 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre ise Türkiye'nin doğusunda 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Soylu: Taramalar devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

Pütürge Belediye Başkanı Sülük'ten açıklama: Can kaybımız yok

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi" dedi.


Malatya Valisi: Olumsuz bir durum yok

"Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum yok."

Balpınarı Mahallesi Muhtarı Siyahmet Er:

Önceki depremden 16-17 hasarlı evimiz vardı. O evlerde hasar derinleşti. Herkes tedirgin, insanlar sokakta ama çökme ya da can kaybı yok ama hasarlı evlerimiz daha hasarlı oldu. Benim olduğum mahallede herkesle telefonda görüştüm herhangi bir olumsuzluk yok. Herkes tedirgin bir şekilde bekliyor. Çevre köylerdekiler de bizim gibi can kaybı yok.

Tepehan Muhtarı Ekrem Şenadlı:

"Mahallemiz 400 haneli. Üç tane ağır hazarlı binamız var. Yıkılan bina yok. Evlere girmeyin anonsu yapıyoruz" diyen Tepehan Muhtarı Ekrem Şenadlı, vatandaşların tedirgin bekleyişinin sürdüğünü söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >