Malatya'da çöken binada bulunan herkes kurtarıldı: Olayla ilgili 4 kişi gözaltında

Binanın enkazından kurtarılmayan kimse kalmadı
Binanın enkazından kurtarılmayan kimse kalmadı

Malatya'da iki katlı bina dün akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Olayın ardından bölgeye giden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, soruşturma kapsamında binada tadilat yapan iş yeri sahibi dahil olmak üzere 4 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Şu anki bilgilere göre enkaz altında herhangi bir kimse yok" dedi.

Malatya'nın Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan iki katlı bina kolonların kesilmesinin ardından yıkıldı. Aynı binada gün içerisinde yapılan tadilatta kolonlardan birinin kesildiği iddia edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, göçme öncesinde bina altındaki dükkanlarda tadilat olduğu yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çınar, kolonların kesildiği iddiasıyla ilgili, "Belli ki herhangi bir izin almadan, bilgisizce binaya müdahale edilmiş" dedi.

Yıkımla ilgili 4 kişi gözaltına alındı
Yıkımla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, çöken iki katlı binayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olayla ilgili olarak bilirkişiler tarafından gerekli incelemeler yapılmış olup toplanan deliller itibariyle izinsiz tadilat yaptırıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu tadilatı yaptıran iş yeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir."

Binanın yıkılmadan önceki hali
Binanın yıkılmadan önceki hali

"Enkazın altında kimse kalmadı"

Bölgeye giden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, enkazın altında kimsenin kalmadığını belirterek, "Şu andaki bilgilerimize göre, ulaşılamayan ihbar yok. Her türlü ihtimal düşünülerek, arkadaşlarımız kontrollü bir şekilde binanın enkazını almaya başladılar. Kontrollü bir şekilde işlemler yürütülüyor. Binada 4 iş yeri olduğunu biliyoruz. Giriş katındaki iş yerinde tadilat olduğunu biliyoruz. Şu anki değerlendirmeler çökmenin bu sebeple gerçekleştiği yönünde. Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatıldı. 4 kişi gözaltına alındı. İşin sevindirici tarafı bir can kaybının olmaması ve yaralıların sağlık durumlarının iyi olması" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >