Maltepe'den taşınan askerler yemekten zehirlendi: 70 asker hastaneye kaldırıldı

İslahiye 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 70 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
İslahiye 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 70 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra İstanbul Maltepe'den Gaziantep'in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Tugay'ın askerlerinin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldığı açıklandı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası İstanbul Maltepe'den Gaziantep'in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Tugay'ın askerleri gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

Yaklaşık 70 askerin hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenilirken, askerlerin akşam yemeğinde ıspanak yediği öne sürüldü.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gören bazı askerlerden tedavisi tamamlananlar, taburcu edilmeye başlandı.

“Hayati tehlikeleri bulunmuyor”

İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, yaptığı açıklamada hastane yetkililerden aldığı bilgiye göre askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, tedavisi bitenlerin taburcu edildiğini söyledi.

Yıldırım, olayın nedeninin araştırıldığını kaydetti.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen mayıs ve haziran aylarında da gıda zehirlenmeleri yaşanmış, binin üzerinde asker zehirlenerek hastanelerde tedavi görmüştü. Er Hüsnü Özel ise şehit olmuştu.

Zehirlenmelere ilişkin rapor geçen günlerde yayımlanmış ve zehirlenmeye yol açan hindi etinin sıcak suda çözdürüldükten sonra oda sıcaklığında 27 saat bekletildiği de görüntü kayıtları ile belgelendirilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >