Manipülasyonları önlemek için sosyal ağlara kısıtlama geliyor

Twitter
Twitter

Başta Twitter olmak üzere birçok sosyal ağa erişimde sıkıntılar yaşanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada sosyal ağlardaki yalan haberlerle mücadelenin devam ettiğinden bahsediyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, dün gece geç saatlerde İdlib'de Esed rejimi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu 33 Mehmetçiğin şehitolduğunu açıkladı.

1709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

Son 17 günde 1709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs, 21 askeri araç, 4 doçka, 6 mühimmat deposu ve 7 havan topu mermisi etkisiz hale getirildi.

Ayrıca yaralı askerlerimizin hastanelerde tedavi altına alındığı ve kan ihtiyacı olmadığı da duyuruldu. ValiDoğan konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı:

  • "Tüm tedbirler alınmıştır, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını bekliyorum ve hastanelerin etrafında herhangi bir yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum."

Bu kapsamda sosyal ağlara belirli aralıklarla erişim yavaşlatılıyor ya da engelleniyor.
Bu kapsamda sosyal ağlara belirli aralıklarla erişim yavaşlatılıyor ya da engelleniyor.

Bununla birlikte başta Twitter ve Instagram başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda kesintiler yaşanıyor. Dolayısıyla kesintilerin sebebi de fazlasıyla merak ediliyor.

Manipülasyon yapılıyor

Özellikle Twitter'da çok fazla manipülasyon yapılıyor.
Özellikle Twitter'da çok fazla manipülasyon yapılıyor.

Öncelikle, Twitter, Instagram ya da YouTube gibi sosyal platformlarda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirtmek gerekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız gibi eski operasyonlardan fotoğraf ve videolar paylaşılıyor. Bu durum çeşitli manipülasyonlara yol açıyor. Sonucunda da az önce bahsettiğimiz platformlar için çeşitli sınırlar oluşturuluyor.

Konuyla alakalı açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuyu net bir şekilde ifade ediyor:

  • Millet olarak çok kritik anlar yaşıyor, yüreğimizi yakan haberler alıyoruz. Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >