Manisa Valisi Güvençer: Tüm askerlerin durumu iyi

manisa zehirlenme olayı
manisa zehirlenme olayı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa'daki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin sözleşmesi feshedilen yemek şirketinden 3 çalışanın daha bu sabaha karşı gözaltına alındığını, tedbir amacıyla 16 askerin müşahede altında tutulduğunu ve tüm askerlerin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle 16 askerin hastanede yattığını, hepsinin durumunun iyi olduğunu ve büyük ihtimalle sabah taburcu edileceklerini bildirdi.

Güvençer, kışladaki zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer

Zehirlenme vakasına ilişkin 16 askerin hastanede tedbir amacıyla müşahede altında tutulduğunu ve durumlarının iyi olduğunu dile getiren Güvençer, bazı basın yayın kuruluşlarında askerlerin durumlarına ilişkin "Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklama" diye asılsız bir haber servis edildiğini ifade etti.

"Haberler asılsız"

Güvençer, hastanede 21 askerin tedavi altında olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"21 askerden 5’i dünkü vakadan farklı bir sebepten dolayı yatıyor. Dünkü vakadan dolayı 16 asker hastanede yatıyor. Hepsinin durumu gayet iyi. Kuvvetle muhtemel yarın sabah hepsi taburcu edilecek. Askerlerimiz arasında durumları kritik, hayati tehlikesi olan yok. ‘Valilik açıklama yaptı’ şeklinde, bazı haber sitelerinde askerlerin durumunun kritik olduğu şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmıyor."

3 şirket çalışanı daha gözaltına alındı

Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın bütün boyutlarıyla hiçbir ihtimal gözardı edilmeden soruşturulduğunu, soruşturmanın da tamamlanınca kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kışlaya yemek veren şirketin Manisa'daki yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21 çalışanın daha önce gözaltına alındığını anımsatan Güvençer, "Bu sabaha karşı 3 şirket çalışanı daha gözaltına alındı. Bugün Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltına alınanların ifadelerine müracaat edecek." diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >