Manisa'da 5,5 büyüklüğünde deprem: İstanbul'dan da hissedildi

Arşiv
Arşiv

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde saat 10.21'de 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Şiddetli deprem İzmir, İstanbul ve Bursa dahil bir çok ilden hissedildi.

İstanbul, İzmir, Bursa, ve Çanakkale çevresinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji merkezinin bilgisine göre Manisa merkezli depremin büyüklüğü 5.6 olarak ölçüldü. AFAD verilerine göre ise saat 10.21'de merkez üssü Manisa Saruhanlı olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.


Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında "Manisa Saruhanlı'daki depremde şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir" dedi.

Validen ilk açıklama

Manisa Valisi Karadeniz yaptığı açıklamada, "Şu an için bize ulaşan bir hasar bilgisi yok" dedi.

Vali açıklamasının devamında,"Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız devam ediyor. İlk etapta herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek."

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor. Ancak ulaşamadığımız yerler de var" dedi.

AA İzmir Muhabiri Tezcan Ekizler İzmir'deki son durumla ilgili, bir çok vatandaşın sokağa çıktığını, bir süre GSM operatörlerinin servis dışı kaldığını anlattı.

"Bölgede çok sayıda fay var"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

  • "5.5'lik deprem geniş bir alanda hissedilmişti. Bir hasar ortaya getirmiş olabilir, bilgiler çok taze. 5'i geçen depremden sonra kaygı duyuyoruz. Bölgede çok sayıda fay var. Tüm yerleşim yeri bunu hisseder. Batı Anadolu çok sayıda depremleri olan 6,5-7'lik depremler verebilen faylarla dolu. Bunlara ilişkin depremler meydana geliyor."

Prof. Dr. Süleyman Pampal ise;

"Bu bölge aktif bu bölgenin hemen kuzey batısında farklı fay sistemleri var ama bu Saruhanlı civarındaki faylar kuzey kolunun devamı niteliğindeki normal faylar bu faylarda daha büyük daha yıkıcı depremler beklemiyoruz" dedi.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >