Marmara AİHL öğrencilerinden dev başarı: 'Robot yarışmasına damga vuruldu'

​Marmara AİHL öğrencilerinden dev başarı: 'Robot yarışmasına damga vuruldu'

Üsküdar Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Samsun'da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda önemli bir başarıya imza atarak ‘İnsansı Robot’ kategorisinde 55 takım arasından 2. 3. 5. ve 7'ncilik elde etti. Öğrencilerin robotik çalışmalarının, ‘çok yönlü ve farklı yeteneklere hitap eden bir eğitim anlayışından’ kaynaklandığı ifade ediliyor…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen 13. Uluslararası Robot Yarışması, bu yıl Samsun’da gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'da düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Tunus, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan, Bangladeş, Bosna Hersek, Gambiya, İran, Zambiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Yemen, Kazakistan, Cezayir, Romanya, Turks ve Caicos Adaları'ndaki 878 kurumdan 5 bin 999 yarışmacıya ait 3 bin 848 robot katıldı.

Yarışmaya katılan bir öğrenci ve robot kol.
Yarışmaya katılan bir öğrenci ve robot kol.

Düzenlenen yarışma, lise ve üniversite öğrencilerinin bilgi-yetenek entegrasyonunu ölçmekle beraber; bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacını taşıyor.

T3 Vakfı, düzenlediği festivaller ve yarışmalarla gençlere bilim ve teknolojiyi sevdiriyor.
T3 Vakfı, düzenlediği festivaller ve yarışmalarla gençlere bilim ve teknolojiyi sevdiriyor.

Tema ‘yapay zeka uygulamaları’ olarak belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması'nın 13'üncüsünün teması, ‘Yapay zeka uygulamaları’ olarak belirlendi. Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yarışmada başarıya imza attı. Marmara AİHL öğrencileri, İnsansı Robot kategorisinde 55 takım arasında 2. 3. 5. ve 7'nci oldu. Öğrenciler başarılarını Şehit İmam Hatipli Eren Bülbül, şehit öğretmenler Necmettin Kuyucu, Necmettin Yılmaz'a ithaf etti.

Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi sahip olduğu sosyal imkanlarla da öne çıkıyor.
Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi sahip olduğu sosyal imkanlarla da öne çıkıyor.

Paydaşlardan biri de TEKNOFEST idi

Geçtiğimiz 7 yıldan bu yana TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyonun paydaşları arasına bu yıl, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından yürütülen TEKNOFEST de katıldı. Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mücahit Kıbrıs, okullarında Arapça hazırlık eğitimi verdiklerini, aynı zaman öğrencileri mesleki eğitim ve teknik konularında da en güzel şekilde yetiştirdiklerini vurguladı.

Eğitimde çok yönlülüğe ihtiyaç olan bir dönemin yaşandığına dikkati çeken Kıbrıs, ‘Biz de bu çok yönlülük esasına göre hareket ediyoruz. Bir kısım öğrencimiz robot yarışmasına katılıyor, bir kısmı Ürdün'de Arapça eğitimi alıyor, diğer bir grup akıllı şehirlerle ilgili organizasyonlarda yer alıyor’ ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Mücahit Kıbrıs.
Okul Müdürü Mücahit Kıbrıs.

İngilizce hazırlık sınıfı da yolda!

Yetiştirdikleri öğrencilerin bilginin kendilerine sunulmasını bekleyen değil, bizzat bilgiye ulaşan doğrultuda adımlar attığını anlatan Kıbrıs, şöyle devam etti:

  • “Samsun'daki yarışmada aslında birinci olmamız gerekiyordu. Çünkü bizim önümüzde yer alan okul şartnameye uymadı. Ancak itirazımız kabul görmedi.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >