Marmara Bölgesi'nde hava serinliyor: Meteoroloji'den İstanbul için 'sağanak yağış' uyarısı

Arşiv
Arşiv

Yurdun kuzey kesimlerinde, mevsim normallerinin oldukça üstünde seyreden sıcaklıklarda bugün bir düşüş bekleniyor. Sıcaklık düşüşüyle birlikte yerel yağışlar görülebilir. Meteoroloji'den aktarılan bilgilere göre ise; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Marmara bölgesini uyaran Meteoroloji, "Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor" açıklaması yaptı.

İstanbul’da yağışın etkili olacağı kaydedilen duyuruda, kent için ‘parçalı çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sağanak yağışlı’ uyarısında bulunuldu.

Öte yandan kentte hava sıcaklığının en düşük 15, en yüksek ise 22 derece olacağının altı çizildi.

Marmara Bölgesi'nde hava serinliyor. Poyrazla sıcaklık 30'lardan 22-24 dereceye düşecek.

Gök gürültülü sağanak geçişleri

İç Anadolu'da sert esen karayel sıcaklığı 5 derece düşürecek. Eskişehir 20, Kayseri 25, Konya 27 derece. Bölgede gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

Ege'de sıcaklık hala yüksek ama rüzgar geçtiğimiz günlere göre biraz serinlik sağlayacak. Bodrum ve Denizli 30, Afyon 23 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu'da ise sıcaklık düşüşünden fazla etkilenmeyecek. Bölgede hava sıcak, ve çöl tozu birikimi var. Adana, Gaziantep ve Diyarbakır 32 derece.

Olumsuzluklara dikkat!

Karadeniz'de Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon hattı boyunca, bölgenin büyük bölümünde ve Doğu Anadolu'da gök gürültülü kuvvetli sağanak geçişleri olumsuzluk oluşturabilir.

Karadeniz serinliyor. Bolu 18, Samsun 16, Trabzon 17, Erzurum 18 derece.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan haftalık hava durumu tahminine şu şekilde yer verildi:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >