Meghan Markle, Afrika ziyaretinde camiye gitti: 'Başörtü' takmayı ihmal etmedi

Meghan Markle, cami ziyareti sırasında başörtü taktı.
Meghan Markle, cami ziyareti sırasında başörtü taktı.

Prens Harry ve Meghan Markle, resmi görev kapsamında Güney Afrika turuna çıktı. Oğulları Archie ile birlikte Afrika turuna başlayan Meghan ve Harry çifti, cami ziyaretinde bulundu. Dük ve Düşes'in, camiyi İslami kurallara uygun bir şekilde ziyaret etmesi dikkati çekti.

Eski Amerikalı oyuncu Meghan Markle ve eşi Prens Harry, Güney Afrika turuna çıktı. Kraliyet adına resmi görev kapsamında tura çıkan çift, bir camiyi ziyaret etti.

Camide gençlerle buluşan Dük ve Düşes'in sempatik halleri herkesin dikkatini çekti.

Cami ziyareti yaptılar

Meghan Markle ve Prens Harry, resmi görev kapsamında oğulları ile birlikte Güney Afrika turuna çıktı. Çift, tur kapsamında Afrika'nın Cape Town’daki Bo-Kaap bölgesinde yer alan en eski camisini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında İslami kurallara uygun davranan Meghan, uzun bir yeşil elbise giyerek camiye girerken beyaz bir başörtü taktı.

Prens Harry ve Meghan Markle, cami ziyaretine giderken
Prens Harry ve Meghan Markle, cami ziyaretine giderken

Markle ve Prens Harry, caminin içinde Cape Town İnançları Arası İlk Adım isimli dernekte çalışan bir grup gençle tanıştı.

Afrika'ya yerleşecekleri gündemde

Meghan Markle ve Prens Harry'nin ilk Afrika seyahati 2017 yılında gerçekleşti. Çift, doğum günü kutlamak için Afrika'ya gitti. Ayrıca Dük ve Düşes'in 2016 yılında da Afrika'ya gittikleri biliniyor.

Geçtiğimiz aylarda Prens ve Markle'ın bebeklerinin doğumunun ardından Afrika’ya gideceği hatta yerleşeceği iddia edilmişti. Bu uluslararası görevin, Harry ile Prens William'ın arasındaki gerginliği azalatmak için planlandığı öne sürülüyor. Çift birkaç gün önce Afrika turuna çıktı.

Doğumdan sonra ilk görevine çıkmıştı

Meghan Markle, dört aylık doğum izni sonrası ilk kraliyet görevine çıktı. Oğlu Archie’nin 6 Mayıs’taki doğumundan sonra izne ayrılan Sussex Düşesi, yardım amaçlı hazırladığı kapsül koleksiyonunun lansmanında görüntülenmişti.

Meghan'ın kapsül koleksiyonu, iş görüşmelerine giden kadınlara kıyafet tedarik eden İngiliz yardım derneği Smart Works yararına satılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >