Mehmet Bozdağ'ın yeni filmi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı setinden kareler.
Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı setinden kareler.

Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kutulamare ve Diriliş Osman dizilerine imza atan Mehmet Bozdağ'ın yeni projesi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu. Atilla Engin'in kaleme aldığı film, 20 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Mehmet Bozdağ, son dönemlerde oldukça başarılı işlere imza attı. TRT ekranlarında 5 yıl boyunca devam eden Diriliş Ertuğrul dizisiyle büyük bir başarı yakalayan Bozdağ, yeni projesi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı ile bu sefer sinemada seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Vizyon tarihi belli oldu

Senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yanı sıra Atilla İlhan'ın kaleme aldığı Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı filmi 20 Aralık'ta vizyona girecek. Filmde Emre Kıvılcım, Levent Özdilek ve Ece Çeşmi̇oğlu başrolleri paylaşırken, kadroda da Ebru Özkan, Serdar Gökhan, Seray Kaya, Ogün Kaptanoğlu, Cemal Hüner, Funda İlhan, Selda Alkor, Eren Vurdem, Sezgin Erdemir, Atilla Güzel, Tolga Akkaya ve Oğuzhan Yarımay yer alıyor.

Filmin çekimleri başladı
Filmin çekimleri başladı

Filmin hazırlık süreci 1 yıl sürdü

Filmin hazırlık sürecinin bir yılda gerçekleştirildi ve filmde 9 ay boyunca eğitim aldı.

Oyuncuların hepsi, Marco Polo dizisinde görev alan koreografi ekibi Nomad'dan aksiyon, at binme, kılıç ve yay kullanma eğitimlerinin yanı sıra askeri eğitim ve akademisyenlerden dönemin sosyal yaşantısına dair öğrenim gördü.

Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana inşa edilen filmin seti için 15. yüzyılın yaşamı uzmanların gözetiminde yeniden hazırlandı.

Diriliş Osman başlıyor

TRT'nin başarılı yapımlarından biri olan, 5 yıllık ekran macerasında hem yurt içi hem de yurt dışında rekor kıran dizi Diriliş Ertuğrul 150. bölüm itibariyle final yaptı. Final bölümüyle herkesi etkilemeyi başaran dizi bir ilke imza atarak, son sahnede Fetih suresini okuttu.

İzleyicileri tarafından 5 yıl boyunca reyting sıralarında en üstlere taşınan dizi gelecek sezonda Osman Gazi projesi ile ekrana dönecek. Yapımcı Mehmet Bozdağ bu rol için ünlü oyuncu Burak Özçivit ile anlaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >