Mercedes, elektrikli SUV EQC'nin videosunu paylaştı

Mercedes EQC
Mercedes EQC

Mercedes, özellikle son birkaç yıldır üzerinde çalıştığı çift elektrikli motora sahip yeni SUV modelinin ilk resmî videosunu yayınladı. Gelecek haftaki tanıtımdan önce şu ana kadar ortaya çıkan detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz:

Hem teknoloji hem de otomobilsektöründe varlık gösteren birçok şirket yeni nesil 'elektrikli ve sürücüsüz araçlar' tasarlıyor. Özellikle Tesla'nın önemli bir noktaya getirdiği elektrikli otomobil projeleri, şu anda birçok üreticiyi bu alana doğru itmeye devam ediyor. Son olarak Mercedes de elektrikli SUV modelinin resmî videosunu paylaştı.

400 beygirlik çift elektrikli motor!

Mercedes EQC olarak isimlendirilen yeni SUV, özellikle çift elektrikli motoruyla dikkat çekiyor. Toplamda 400 beygire ulaşan bir güç sunan bu motor, aslında Alman şirketin üç senedir üzerinde çalıştığı ve detaylıca test ettiği EQC'nin en önemli bileşenlerinin başında geliyor.

Tahminlere göre 400 beygir güçte 700 Nm tork üreterek bu motor aynı zamanda 70 kWh'lik lityum bataryalarla birlikte 500 kilometre menzil sunuyor. Tek şarjda sunulan bu seyahat mesafesi de birçok kişi için yeterli olarak görülüyor. Özellikle şehir değiştirme gibi durumlarda da böylece tek şarjla önemli bir yol katedilmiş oluyor.

Mercedes'in elektrikli SUV modelinin tasarımı da epey dikkat çekici.
Mercedes'in elektrikli SUV modelinin tasarımı da epey dikkat çekici.

0 ile 100 km hızlanması 5 saniyenin altında

Öte yandan elektrikli otomobillerin doğası gereği 0 ile 100 km arasındaki hızlanma süresi çok düşük. Benzer etki Mercedes'in bu modeli için de aynı şekilde geçerli. Zira 0 ile 100 km hızlanmanın 5 saniyenin altında kalacağı söyleniyor.

İşin 'performans' kısmından çıkıldığında ise tasarım konusunda önemli bir takım detaylar sunuluyor. Bilhassa üzerinde durulan ve videoda da gösterilen unsurlardan ilki LED gündüz farları. Yine ön tasarım da dikkat çekici.

4 Eylül'de tanıtılacak olan yeni otomobilin yandan görünümü ise bu şekilde.
4 Eylül'de tanıtılacak olan yeni otomobilin yandan görünümü ise bu şekilde.

Tanıtım 4 Eylül'de!

Elbette tüm bu ayrıntıların 4 Eylül'de düzenlenecek olan resmî tanıtım etkinliğiyle birlikte ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >