Mercedes, yeni prizli hibrit dizel otomobillerini duyurdu

Mercedes
Mercedes

Cenevre fuarı öncesi yeni araçlarını tanıtmaya devam eden Mercedes-Benz, bugün C-Class ve E-Class prizli hibrit dizel otomobillerini gün yüzüne çıkardı.

Dizel motorun verimliliğini prizli hibrit güç sistemiyle buluşturan Mercedes-Benz, Cenevre fuarından önce yeni C-Class ve E-Class otomobillerini duyurdu. 100 kilometrede yakıt tüketimi 2,1 litreye kadar düşen prizli hibrit dizel araçlar, birlikte 300 beygiri aşan güç ve 700 Nm tork üretebilen dizel ve elektrik motorlarıyla performans konusunda da epeyi iddialı.

13,5 kW kapasiteli batarya sayesinde 122 beygirlik elektrik motorunu kullanarak 50 kilometre yol katedebilen Mercedes'in yeni prizli hibrit dizel otomobilleri, üçüncü nesil hibrit teknoloji altyapısının bir getirisi olarak 7,2 kW hızlı şarj desteği sunacak. Dört farklı sürüş modu bulunacak olan C-Class ve E-Class hibritler, navigasyon sistemine entegre bir fonksiyon sayesinde elektrik motorunu ne zaman devreye alıp ne zaman batarya şarjını muhafaza edeceğine otomatik karar vererek en düşük yakıt tüketimi için planlama yapacak.

Bu yaz Avrupa'da satışı başlayacak olan prizli hibrit Mercedes'ler, 195 beygirlik 2,0 litre dört silindir dizel motor, gelişmiş hibrit sistem ve yeni batarya paketinin de eklenmesiyle fiyat hususunda segment sınırlarını zorlayacak. Cenevre'de sergilenecek araçların seri üretim öncesi test araçları olduğunu belirten Alman otomotiv devi, en gelişmiş hibrit modellerini ilerleyen dönemde seri üretime sokacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >