Mercedes'e 3.75 milyar euroluk ceza gelebilir

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz

Alman otomobil üreticisi Mercedes’in C ve G serilerinde ortaya çıkan emisyon manipülasyonu Mercedes’e çok pahalıya mal olacak gibi duruyor.

Der Spiegel dergisinde yer alan bir habere göre Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, emisyon manipülasyonu rastlanan her araç için Mercedes’ten 5 bin euro ceza talip edileceğini haberleştirdi.

Volkswagen ve Audi'den sonra bir başka Alman markası olan Mercedes'te de sorun yaşanması ülkeye olan bakış açısını değiştirebilir.
Volkswagen ve Audi'den sonra bir başka Alman markası olan Mercedes'te de sorun yaşanması ülkeye olan bakış açısını değiştirebilir.

Araç başına 5 bin euro ceza uygulanabilir

Federal hükümet Daimler üzerinde olan baskısını arttırırken Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, geçen hafta Daimler’in Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche ile yaptığı görüşmede kendisine 750 bin Mercedes aracında egzozlarında normlara uygun olmayan sistemin bulunduğunu ve bunun için araç başına 5 bin euro ceza uygulamasına gidileceğini, bunun da Daimler’e 3.75 milyar euroya mal olacağını belirtti.

Daimler bu iddiaları kabul etmemişti

Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi 23 Mayıs tarihli bildirisinde Mercedes C ve G modelleri ve Vito hafif ticari araçlardaki egzoz siteminde çevreye ve insan sağlığına zararlı olduğunu duyurmuş, Daimler ise bu iddiayı kabul etmemişti. Bunun üzerine Mercedes’in C ve G modellerinin egzoz sitemini gözden geçirmesi istendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >