Mercedes'ten elektrikli kompakt otomobili için Fransa'ya 500 milyon avro yatırım

Mercedes
Mercedes

Daimler'in 24 yıldır üretim yaptığı Fransa fabrikası, 500 milyon avroluk yatırımla ilk kez Mercedes için seri üretime başlayacak. Hambach kentindeki tesiste EQA olarak bilinen Mercedes'in elektrikli kompakt otomobili üretilecek.

Daimler ile İsviçreli saat imalatçısı Swatch'un 1994 yılında Smart markasıyla otomobil üretmek için kurduğu Fransa'daki Hambach fabrikası, diğer adıyla Smartville, tarihindeki en büyük yatırımlarından birini aldı. Fransa'da ilk kez Mercedes markasıyla üretim yapmaya hazırlanan Daimler, fabrikaya 500 milyon avro ek yatırım yaparak elektrikli otomobil imalatına hazırlık yapacak.

Geçen yıl EQA adıyla lansmanı gerçekleştirilen elektrikli kompakt otomobil Hambach fabrikasında üretilecek. 2022'den önce piyasaya sürülmesi beklenen araç, yaklaşık 400 kilometre menzil sunacak ve kablosuz olarak şarj edilebilecek.

Elektrikli otomobiller için EQ alt markasını oluşturan Mercedes-Benz, bu yatırımla önümüzdeki dört sene içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı 10 elektrikli araçtan birini daha havalı bir konseptten gerçek bir projeye dönüştürmüş oldu. EQA'nın üretileceği fabrikada Smart markasıyla üretim faaliyetleri devam edecek olan Alman otomotiv devi, bu markayı tamamen elektrikli araç üretimi yapacak şekilde yeniden yapılandırmaya karar vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >