Merkel ve Macron'dan Putin'e İdlib çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ve ​Almanya Başbakanı Angela Merkel - Arşiv
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ve ​Almanya Başbakanı Angela Merkel - Arşiv

Merkel ve Macron, telefonda görüştükleri Putin'e, İdlib'de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu. Merkel ve Macron, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İdlib'de siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile İdlib'i görüştü.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkel ve Macron, Putin ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

İdlib’de derhal çatışmaların son bulması çağrısı

Şansölye Merkel ve Cumhurbaşkanı Macron, Suriye’nin İdlib kentinde felaket verici insani durumdan ne kadar kaygılı olduklarını ifade etti, Putin'e İdlib’de derhal çatışmaların son bulması çağrısında bulundu.

İhtiyaç sahipleri için insani yardımların erişiminin engellenmemesini isteyen iki lider, Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile (İdlib’deki) krizde siyasi çözümün bulunması için buluşmaya hazır olduklarını bildirdi.

  • Ne olmuştu?
  • Esed rejimi tarafından yapılan saldırılar neticesinde Türk askerlerinin şehit olmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'e harekat an meselesidir." demişti. Dün ılımlı askeri muhalifler İdlib'in güneyinde operasyon başlattı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye konusunda Türkiye ile anlaşmaya varılamadı" açıklamasında bulunmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >