Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Arşiv
Arşiv

Merkez Bankası, beklentilerin aksine politika faizinde bir değişiklik yapmayarak yüzde 10,25'te sabit bıraktı. Ekonomistler, 100 ila 200 baz puan arasında faiz artırımı bekliyordu.

Merkez Bankası, 2020 yılının onuncu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 10,25'te sabit bıraktı.

Beklentiler artırılması yönündeydi

Merkez'den yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına, para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar vermiştir" denildi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler politika faizinde 100 ile 200 puan arasında artış yapılmasını bekliyordu.

  • Merkez Bankası politika faizini 2018 Eylül ayından sonra ilk kez geçen ay artırmış, yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >