Merkez Bankası'ndan dolara bir müdahale daha

Arşiv
Arşiv

Merkez Bankası, doların 14 TL sınırına dayanmasının ardından piyasaya bir kez daha müdahalede bulundu. Merkez'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi. Son hamlenin dolara etkisi sınırlı kaldı. Hamle öncesi 13,95 olan dolar hamleyle birlikte 13,79'a kadar geriledikten sonra tekrar 13.90'lı seviyelere yükseldi.

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini duyurdu.

TCMB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir."

Doların tepkisi sınırlı oldu

Merkez Bankası'ndan yapılan son müdahale öncesi 13,95 seviyesinde bulunan dolar, müdahale ile birlikte 13,79'a kadar geriledi. Ancak doların düşüşü kısa sürdü ve kur hemen 13,90'lı seviyelere yükseldi.

İki hafta içinde üçüncü müdahale

Merkez Bankası piyasaya ilk müdahalesini 1 Aralık tarihinde yapmıştı. Kaynaklar, Merkez'in ilk müdahalesinde 1 milyar dolar sattığını öne sürmüştü. İlk müdahalede dolar 13,80'den 12,40'lara gerilemişti.

İkinci müdahale ise 3 Aralık tarihinde yapılmıştı. İkinci müdahalede satılan döviz miktarı ise 300 milyon dolar olurken, dolar 13,87'den 13,57'ye düşmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >