Mesele hayvan hakları değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?

Her Kurban Bayramı öncesi, "böyle din mi olur, katliam, vahşet!" diye İslamı eleştiren, sözde hayvan haklarını savunanların diğer din ve kültürlerde hayvanların acımasızsa öldürülmesine uydurdukları terimler.

Her sene Kurban Bayramı zamanında bir grup aktivistin hayvan hakları bahanesiyle İslamı hedef alan ve kötü gösterme çabası içine giren çalışmaları bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Bu hayvan haklarını savunduğunu sanan aktivistlerin diğer din ve kültürlerde hayvanların acımasızsa öldürülmesine sessiz kalmaları akıllara meselenin hayvan haklarının olmadığını açık bir şekilde gösteriyor.

- İşte hayvan katliamlarını şirin göstermek için kullanılan terimler :

Boğa Güreşi - Spor

                                    
                                    
                                    Boğa güreşi: İki boğanın çeşitli amaçlarla güreştirilmesini ya da matador adı verilen bir insanın boğayı gittikçe yorup öldürmesini esas alan eğlence ve yarışma biçimi.
Boğa Güreşi - Spor Boğa güreşi: İki boğanın çeşitli amaçlarla güreştirilmesini ya da matador adı verilen bir insanın boğayı gittikçe yorup öldürmesini esas alan eğlence ve yarışma biçimi.
Her Yıl 40 bin köpek öldürülmesi - Festival

                                    
                                    
                                    Liçi meyvesi ve Köpek Eti Festivalinde insanlar Yulin'de köpek yahnisi ve liçi meyvesi yemek için toplanıyor. 2009 yılından beri kutlanan festival kapsamında her yıl 40 bini aşkın köpek acımasızsa öldürülüyor.

Yaz başlangıcı nedeniyle yapılan festivalde, köpek eti yenilmesinin şans getireceğine inanılıyor. İki bin yıldan bu tarafa köpek eti yenilen Çin'de, köpek eti oldukça lezzetli bir et türü olarak addediliyor.
Her Yıl 40 bin köpek öldürülmesi - Festival Liçi meyvesi ve Köpek Eti Festivalinde insanlar Yulin'de köpek yahnisi ve liçi meyvesi yemek için toplanıyor. 2009 yılından beri kutlanan festival kapsamında her yıl 40 bini aşkın köpek acımasızsa öldürülüyor. Yaz başlangıcı nedeniyle yapılan festivalde, köpek eti yenilmesinin şans getireceğine inanılıyor. İki bin yıldan bu tarafa köpek eti yenilen Çin'de, köpek eti oldukça lezzetli bir et türü olarak addediliyor.
Japon makyaj malzemesi için balina öldürme - Ticaret

                                    
                                    
                                    Pek çok kozmetik üründe, özellikle de parfümlerde kullanılıyor.

- Lüks tüketim

Japonya'nın balina avından sağlanan balina eti ve balina yağı, her yıl Japonya'da 4 milyon yen karşılığında satılıyor. Japonya'da balina eti, sadece zenginlerin midesine girebilen lüks bir yemek. 2000 yılında Japonya balina avını Kuzey Pasifik'e taşıyarak ve Sperm ve Bryde adlı iki yeni türü de av kapsamına dahil ederek, IWC'yi yok saymıştı. Uluslararası tepkilere rağmen, Japonya avlanmayı sürdürüyor. Balina avcılığı programlarına ayrılan kaynaklar artırılıyor ve ticari balina avcılığı yasağının kaldırılması için yoğun çaba sarf ediliyor.
Japon makyaj malzemesi için balina öldürme - Ticaret Pek çok kozmetik üründe, özellikle de parfümlerde kullanılıyor. - Lüks tüketim Japonya'nın balina avından sağlanan balina eti ve balina yağı, her yıl Japonya'da 4 milyon yen karşılığında satılıyor. Japonya'da balina eti, sadece zenginlerin midesine girebilen lüks bir yemek. 2000 yılında Japonya balina avını Kuzey Pasifik'e taşıyarak ve Sperm ve Bryde adlı iki yeni türü de av kapsamına dahil ederek, IWC'yi yok saymıştı. Uluslararası tepkilere rağmen, Japonya avlanmayı sürdürüyor. Balina avcılığı programlarına ayrılan kaynaklar artırılıyor ve ticari balina avcılığı yasağının kaldırılması için yoğun çaba sarf ediliyor.
Yahudilerin günahlarını tavuğa yükleyip öldürmesi - Gelenek

                                    
                                    
                                    Yahudiler, yılın en kutsal ve dini ağırlığa sahip günü olan 'Yom Kippur' öncesinde kutsal ayinler düzenliyor. Bunlardan ´Kaparot´ ismi verilen ayin, bir tavuğun kişinin kafası üzerinde sallandırılarak dua okunması şeklinde gerçekleştiriliyor. Ardından duvara vura vura tavuk öldürülüyor ve kesilip dağıtılıyor.
Yahudilerin günahlarını tavuğa yükleyip öldürmesi - Gelenek Yahudiler, yılın en kutsal ve dini ağırlığa sahip günü olan 'Yom Kippur' öncesinde kutsal ayinler düzenliyor. Bunlardan ´Kaparot´ ismi verilen ayin, bir tavuğun kişinin kafası üzerinde sallandırılarak dua okunması şeklinde gerçekleştiriliyor. Ardından duvara vura vura tavuk öldürülüyor ve kesilip dağıtılıyor.
Kurban Bayramı - VAHŞET!!!

                                    
                                    
                                    İslam dini terimi olarak Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kuran'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. 

Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler:

"Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hacc 22/36;37)
Kurban Bayramı - VAHŞET!!! İslam dini terimi olarak Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kuran'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler: "Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hacc 22/36;37)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >