Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Mesut Yılmaz
Mesut Yılmaz

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. 72 yaşındaki Yılmaz, beynindeki ve akciğerindeki tümör nedeniyle tedavi görüyordu. Hayatını kaybeden Yılmaz için Pazar saat 12.00'de Marmara İlahiyat Camisi'nde cenaze töreni yapılacak.

Türkiye'nin eski başbakanlarından olan Mesut Yılmaz'ın geçen yılın ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlandığı aktarılmıştı. 23 Ocak 2019'da yapılan operasyon sonucu kanserli tümör temizlenmişti.

Mayıs 2020'de bu defa beyin sapında tümör saptanan 72 yaşındaki Mesut Yılmaz, gerçekleştirilen ameliyat sonrası tedavi görüyordu.

Hastaneden açıklama

Mesut Yılmaz'ın bir süredir tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Uzm. Dr. Şamilgil, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Sayın Ahmet Mesut Yılmaz, yaklaşık 2 yıldır akciğer kanseri ve sonrasında gelişen tıbbi durumlar nedeniyle sürdürdüğü mücadelesine bugün itibarıyla yenik düşmüş ve Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesine ve sevenlerine sabır dileriz, Türk milletinin başı sağ olsun."

Mesut Yılmaz'ın oğlu geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmişti
Mesut Yılmaz'ın oğlu geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmişti

Cenaze töreni Pazar günü

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, defin işlemlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre Yılmaz'ın cenazesi, Pazar günü öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Mesut Yılmaz'ın hayatı

Mesut Yılmaz 6 Kasım 1947'de İstanbul'da doğdu. Aslen Rizeli olan Yılmaz, 1983 yılında kurulan ANAP'ın kurucu üyeleri arasında yer aldı.

İlk defa 1983 Türkiye genel seçimleri'nde ANAP Rize milletvekili olarak meclise girdi. 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi. ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut'un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu.

Özal döneminde bakanlık yaptı
Özal döneminde bakanlık yaptı

Türk siyasetçi, eski başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı. 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık 2 yıl boyunca 3 kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştır. 1991-2002 yılları arasında ise Anavatan Partisi genel başkanlığı görevini üstlenmiştir.

1995 Türkiye genel seçimleri'nin ardından kurulan koalisyon hükümetinde tekrar başbakan olarak görevlendirildi. 1997-1999 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı.

Mesut Yılmaz ve dönemin siyasetçileri
Mesut Yılmaz ve dönemin siyasetçileri

2000-2002 yılları arasında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Partisi 2002 Türkiye genel seçimleri'nde Meclis'e giremeyince istifa etti. 2007 Türkiye Genel Seçimleri'nde Rize'den bağımsız milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >