Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak?
Bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramına günler kala tatil planı yapan vatandaşlar hava durumunu merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı hava durumu raporunda yer yer sağanak yağışın beklendiği ve sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Bu hafta çarşambadan itibaren yağmur 4-5 gün aralıklı olacak. Çarşamba-perşembe-cuma günleri de bu tür yağış öğleden sonraları İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'yu da içine alacak şekilde yerel gök gürültülü yağış şeklinde devam edecek. Hafta sonu batı bölgeler de dahil olur." dedi.

Nisan ayının son günlerinde yurt genelinde hakim olan güneşli hava bayramda da sürecek mi merak ediliyor. Haftanın ilk üç gününe denk gelen bayramı hafta sonuyla birleştiren ve tatili 5 gün olarak değerlendirmek isteyenler hem memleketlerine gitmek için hem de kısa bir tatil yapmak için plan yapıyorlar. Peki bayramda hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı'nda hava nasıl? İşte yurt genelinde beklenen hava durumuna dair detaylar...

"Bayramda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ramazan Bayramı öncesi yurt genelinde beklenen hava durumuna dair değerlendirmelerde bulundu ve vatandaşları sağanak konusunda uyardı. Nisan ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yerini bazı bölgelerde 'kırkikindi yağmurları'na bırakacağını belirten Şen, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşebileceğini belirtti.

Bu hafta sonu, cuma gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirten Prof. Dr. Şen, şu ifadeleri kullandı:

  • "Bayramda bu sıcaklıklar olmayacak. Bu hafta sonu ve bayramda yaz havası olmayacak, bahar havası olacak. Ege ve Akdeniz bölgesinde de bayramda sıcaklıklar bugünkü gibi olmayacak."

"Çarşambadan itibaren yağmur aralıklı yağacak"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda hava durumuna dair bilgiler veren Şen, şu açıklamalarda bulundu:

  • "Doğuda yüksek yerlerdeki ekinler yağmur isterler. Bu hafta çarşambadan itibaren yağmur 4-5 gün aralıklı olacak. Çarşamba-perşembe-cuma günleri de bu tür yağış öğleden sonraları İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'yu da içine alacak şekilde yerel gök gürültülü yağış şeklinde devam edecek. Hafta sonu batı bölgeler de dahil olur."

"Bayramda sıcaklıklar düşecek hatta yağış da var"

Son olarak bayramda tatile çıkacaklar için uyarıda bulunan Şen, "Bayramda Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağmur var sıcaklıklar bu hafta sonu ortalamalara doğru düşmeye başlayacak" dedi.

Şen, Marmara ve Ege'de sıcaklıkların 20 derecenin altında seyredeceğini, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde ise sıcaklıkların şimdiki gibi olmayacağını belirterek, "Bayramda sıcaklıklar düşecek hatta yağış da var" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >