☔Meteoroloji uyardı: İstanbul'u sağanak ve dolu vurdu

İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor
İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12.20 ile 14.00 saatlerinde İstanbul Boğazı ve Anadolu Yakası'nda gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu ve sarı alarm verdi. Meteoroloji'den sabah saatlerinde Avrupa Yakası için yapılan uyarıda da Silivri, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy çevrelerinde yağış beklendiği duyurulmuş, yağışın etkili olduğu Arnavutköy'de sel olmuştu. Prof. Dr. Orhan Şen, Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yağışın etkili olduğunu belirterek, ''Aracınızı da güvenli bir yere koyun'' uyarısını yaptı.

Sabah saatlerinde yapılan ilk uyarıda meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara dikkat edilmesi istenmişti.

Özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağmur nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

İstanbul'da yağış 14.00'e kadar sürecek

Silivli ve Büyükçekmece, Eyüp ilçelerinde ve İstanbul'un boğaz kesminde şiddetli yağmur ve dolu başladı.

Meteoroloji'den yapılan son uyarıda ''12.20-14.00 saatlerinde İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakası'nda beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır'' denildi.

"Aracınızı güvenli bir yere koyun"

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Şen, Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yağışın etkili olduğunu belirterek, ''Aracınızı da güvenli bir yere koyun. Boğaz çevresi ve Avrupa yakası...'' uyarısını yaptı.

İstanbul'un bazı yerlerinde dolu yağdı

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dolu yağışı etkisini göstermeye başladı. Yağan dolunun ceviz büyüklüğünde olduğu görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış uyarısının ardından İstanbul’un bazı bölgelerinde dolu yağışı etkisini göstermeye başladı.

Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve çevresinde dolu yağışının etkili olduğu görüldü. Yağan dolunun neredeyse ceviz büyüklüğünde olduğu gözlendi.


Doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar arabalarını korumak için önlem aldı.


Doluya hazırlıksız yakalandığını belirten bir vatandaş, "Ceviz büyüklüğünde, taş büyüklüğünde dolu yağdı" dedi.

Yağış nedeniyle Anadolu yakasının bazı noktaları kısa sürede beyaza büründü.

Hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava sıcaklıkları🌡

Ankara:

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İstanbul:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir:

Parçalı bulutlu 30

Adana:

Az bulutlu 35

Bursa:

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya:

Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 34

Samsun:

Parçalı bulutlu 29

Trabzon:

Parçalı ve az bulutlu 27

Erzurum:

Az bulutlu ve açık 23

Diyarbakır:

Az bulutlu ve açık 35

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >