Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yerli otomobile veri desteği sağlayacak

TOGG
TOGG

Meteoroloji, yerli otomobil TOGG'a hava durumu hakkında kapsamlı bilgiler sunacak ve buna göre hesaplamalar yapılmasını sağlayacak.

Böylece hava durumuna bağlı olarak yol ve navigasyon konusunda da ek detaylar sağlanmış olacak.

İki yıl içinde yollara çıkması beklenen yerli otomobil hakkında çalışmalar devam ediyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün de TOGG'a veri desteği sağlayacağı açıklandı.

Meteorolojik destek ne anlama geliyor öncelikle bundan bahsetmek gerekiyor. Meteoroloji, elde ettiği hava durumu ve diğer ayrıntıları TOGG ile paylaşacak. Bu da aslında anlık olarak hem uyarı sistemlerini devreye sokacak hem de alternatif rotalar oluşturulması konusunda fayda sağlayacak.

Meteorolojik veriler ne sağlayacak?

Yerli otomobil meteoroloji verileriyle anlık olarak bilgilenecek.
Yerli otomobil meteoroloji verileriyle anlık olarak bilgilenecek.

Az önce de bahsettiğimiz gibi elde edilen veriler TOGG araçlarla anlık şekilde paylaşılacak. Bu da araçların çok daha akıllı hale gelmesini sağlayacak. Çünkü bu sayede hava durumuna bağlı olarak aracınhızı, sıcaklığı ve diğerdetayları optimize edilebilecek.

Böylece hava durumunun ilerleyen süreçte bataryatüketimi konusunda da fayda sağlayacağı üzerinde duruluyor. Yani aslında bu verilersayesinde batarya tüketiminin hesaplanması ve optimize edilmesi hedefleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >