Meteoroloji gün verdi: İstanbul'a kar geri geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, pazartesi gününden itibaren tüm yurdu etkisi altına alacak yağışlı hava sistemi sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışına dönüşecek. Çarşamba günü neredeyse yurdun büyük bölümünde kar yağışı beklenirken, Marmara Bölgesi ve İstanbul'da perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre, yurda soğuk hava ve kar yağışı geri dönüyor. Meteoroloji'nin haftalık hava durumu tahmin raporuna göre hafta sonunda hava sıcaklıkları artıyor ancak pazartesi gününden itibaren tüm yurt yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek.

İstanbul'a kar geliyor

Pazartesi gününden itibaren etkili olacak yağışlar, sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji'nin raporuna göre salı günü iç ve doğu kesimlerde kar yağışı, Batı Karadeniz'de ise karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba günü ise İstanbul dahil tüm Marmara bölgesiyle birlikte iç ve doğu kısımlarda karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

İşte Meteoroloji'nin hava durumu açıklaması:

Hafta sonunda hissedilir derecede artacak olan hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren Ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Karlı ve buzlu zeminlerde araç sürerken nelere dikkat edilmeli?

  • Mutlaka kış lastiği kullanılmalıdır. Çünkü hava sıcaklığı +7 derecenin altına düştüğü koşullarda kış lastiği kullanılmıyorsa lastiğin yol tutuşu zayıflar ve fren mesafesi uzar.
  • Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir etmek gerekir; lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşüktür.
  • Mümkün olduğunca az hareket edin, gereksiz şerit değiştirmelerinden kaçının.
  • Gizli buz tehlikesi olan gölgelik alanlara girerken mutlaka hız düşürülmelidir.
  • Güvenli sürüşün temel önceliği duruş mesafesidir. Buzlu, karlı zeminlerde takip mesafesini iki katına çıkarmak gerekir.
  • Köprü, viyadük ve rüzgârlı bölgelerde buzlanma riski fazla olduğu için aşırı hızdan ve ani direksiyon hareketlerinden kaçının.
  • Frene uzun süreyle çok basmayınız!. Frene, kesik kesik basarak, hafif frenleme yapılmalıdır. Ani fren aracın kaymasına neden olabilir. Bunun yerine, vites düşürerek hız ayarı yapabilirsiniz.
  • Lastiklerin, araç üreticilerinin önerdiği uygun basınçta olduğunu mutlaka kontrol ediniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >