Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'da kar bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Barajlardaki doluluk oranı alarm veren İstanbul için sevindiren haber geldi. Meteoroloji'den gelen verilere göre, İstanbul'da senenin ilk karının 18-22 Ocak tarihlerinde yağacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'un içme suyunun yüzde 80'ninden fazlası kurudu. Güzel haber ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. İstanbul'da yarın sağanak yağmur etkili olacak. Çarşamba günü ise yağmur duracak ve yerini güneşli havaya bırakacak. Perşembe günü ise sağanak yağmur, tam bir hafta boyunca etkisini hissettirecek. Yetkililer, İstanbulluları sel baskınlarına karşı uyararak, yanlarına şemsiye ve yağmurluk alarak yola çıkmaları uyarısında bulundu.

Kar geliyor

Türkiye gibi İstanbul'un da yolunu gözlediği kar yağışı için de iyi haberler var. Türkiye'nin batısı ve Marmara Bölgesi kar yağışına doyacak. Sibirya soğuklarının Ocak ayının 2. yarısında Doğu Avrupa'ya hakim olacağı belirtilirken, 18-22 Ocak tarihlerinde ülkemizi de etkisi altına alacağı ve kar yağışı beklendiği ifade edildi.

"Beklenen yağışlar geliyor"

Meteoroloji Prof. Orhan Şen de Twitter hesabından iyi haberleri verdi. Orhan Şen yağışların önümüzdeki hafta geleceğini belirtip şunları söyledi:

"Türkiye de kuraklık devam ediyor bu nedenle herkesin gözü kulağı yağışlarda. Bende bu nedenle önümüzdeki hafta ortasında yanı 14-15'inde yüksek basıncın etkisinden kurtularak kuzeyden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğimizi sanıyorum. Şayet sistemde bir sapma ve zayıflama olmaz ise Türkiye kar yağışını alır. Marmara'ya da kar yağma olasılığı var. Daha tutarlı öngörü bu hafta perşembeden sonra yapılır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >