Meteoroloji tarih verdi: Kar yağışı yeniden etkili olacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Kasım Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Yurt geneli için sabah ve gece saatlerinde sis uyarısının yapıldığı raporda yurdun cuma günüyle birlikte yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi. Cumartesi günü ise Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nın kuzeyinde etkili kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Pus ve sis uyarısı

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışlı hava geri dönüyor

Yapılan değerlendirmelere göre, cuma günüyle birlikte yağışlar yurda geri dönüyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz bölgesinde cuma günü sağanak bekleniyor. Cumartesi günü ise Karadeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'un bazı kesimlerin kar yağışı da etkili olacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava sıcaklıkları

Ankara:

Az bulutlu ve açık 12

İstanbul:

Parçalı ve çok bulutlu 14

İzmir:

Az bulutlu ve açık 20

Adana:

Az bulutlu ve açık 27

Antalya:

Az bulutlu ve açık 23

Samsun:

Parçalı ve çok bulutlu 14

Trabzon:

Parçalı ve çok bulutlu 15

Erzurum:

Az bulutlu 9

Diyarbakır:

Az bulutlu ve açık 19

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >