Meteoroloji uyardı: Ege ve Marmara'da sağanak var

Bugün İstanbul'a yağmurlu bir havanın hakim olması bekleniyor.
Bugün İstanbul'a yağmurlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında yer yer pus ve sis hadisesi, bazı bölgelerdeki illerde ise sağanak yağış bekleniyor. Gün içinde dışarı çıkarken yapılan açıklamaları dikkate almayı unutmayın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 13 Aralık hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimleri için kuvvetli yağış doğudaki iller için de kar yağışı uyarısı yapıldı. Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin sahil kesimleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken doğuda yer alan iller için de kar yağışı uyarısında bulunuldu.

İstanbul'da sağanak bekleniyor.
İstanbul'da sağanak bekleniyor.

Yurtta hava durumu

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama göre, ''Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Bilecik, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çorum, Tokat ve Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, Sivas, Erzurum, Kars, Ağrı, Bitlis ve Hakkari'nin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevreleri ile İzmir, Aydın, Muğla kıyıları, Çanakkale ve Adana'nın güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.''
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >